Doamna Codruţa, păi Ponta nu?

Doamna Codruţa, păi Ponta nu?

Ceva ciudat se întâmplă...

Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă doar pentru senatorul PSD, Dan Șova, în ”Dosarul Rovinari-Turceni”. Însă în acest dosar figurează, oficial, și Victor Ponta, conform unui raport remis de Inspecția Juridiară a CSM.

La începutul anului, Inspecţia Judiciară a CSM a anunţat că Victor Ponta are două dosare la DNA privind achiziţiile de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari. Pe surse judiciare se știa că în acest dosar se află un traseu al banilor, care plecau de la Dan Șova, către firma de consultanță a lui Victor Ponta.

Dosarul de corupţie în care Dan Şova a fost pus sub acuzare are ca punct de pornire sesizările ANAF depuse în 2011. Atunci, ANAF a constatat că atât la Complexul Energetic Rovinari, cât şi la cel din Turceni, au fost încheiate contracte care au prejudiciat statul. Două sesizări au ajuns, astfel, la DNA.

Potrivit raportului Inspecției Judiciare, numele lui Victor Ponta apare într-un dosar referitor la efectuarea de cheltuieli de către persoane cu funcţii de conducere din cadrul Complexului Energetic Rovinari, în perioada 2006 -2011, cu consecinţa prejudicierii patrimoniului societăţii. "Dosarul a fost înregistrat iniţial la Biroul Teritorial Târgu Jiu la 22.07.2011, fiind preluat de Structura Centrală la 04.04.2012", s-a precizat, în raport.

Cel de-al doilea dosar aflat în faza actelor premergătoare, în care apare numele lui Ponta, se referă la fapte comise de persoane cu funcţii de conducere din cadrul SC Complexul Energetic Turceni, în perioada 2007-2011. "Sesizarea este din oficiu şi aparţine Serviciului Teritorial Craiova din 12.10.2011, dosarul fiind preluat la 04.04.2012 de Structura Centrală", a menţionat IJ.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 ...

5 Progresista Maia Sandu ocolește discret cuvântul „unire” în mesajul de 1 Decembrie