Dorin Florea (PDL): Băsescu a procedat corect în cazul Ponta

Dorin Florea (PDL): Băsescu a procedat corect în cazul Ponta

Prim-vicepreședintele PDL, Dorin Florea, a declarat marți, la Târgu Mureș, că șeful statului a procedat corect în cazul dezvăluirilor făcute în legătură cu presupusa calitate de fost ofițer acoperit a lui Victor Ponta și că acesta ar fi trebuit să demisioneze mai de demult.

Foto: (c) Dorina MATIȘ / AGERPRES ARHIVĂ

'Mie mi se pare că da, Traian Băsescu a procedat corect (...) Din punctul meu de vedere, Ponta trebuia să își dea demisia de mult, când au apărut primele lucruri ciudate sau ascunse. Dacă venea și spunea că nu și-a făcut el lucrarea (de doctorat, n.r.), că i-a făcut-o asistentul, nu era nicio supărare 'uitați, aici o rup, în fața întregii țări, și o arunc la coș'. Era un lucru recunoscut și într-adevăr probabil trecut cu vederea, dar din punct de vedere moral, nu îl scutea să își dea demisia (...) Într-o țară normală, trebuia ca demisia să fie de mult pe masă', a susținut Florea.

Acesta crede că scandalul declanșat poate schimba rezultatele competiției politice în alegerile prezidențiale, întrucât 'un popor responsabil căruia nu îi e indiferent viitorul ar trebui să fie interesat serios de ceea ce se petrece pe plan politic'.

Prim-vicepreședintele PDL a mai spus că este foarte afectat de ceea ce se întâmplă pe scena politică românească și că i se confirmă 'un blestem' potrivit căruia 'în România se poate întâmpla orice', iar din acest motiv imaginea externă a țării este tot mai afectată.

'Efectiv sunt dat peste cap pentru că nu-mi pun doar problema unei lupte între niște politicieni obraznici și care cred că chiar pot să facă orice în fața poporului, îmi pun problema cum ești văzut în străinătate. România, din moment ce aparține Europei, trebuie să se ferească de comportamentele care sunt privite ca ciudățenii, care îți afectează întreaga țară, întreaga generație de tineri din România, de oameni care au aspirații și vocații europene. A fost o mândrie să aparținem Europei și acum să te vezi în situația în care, practic, ți-e rușine să mai mergi undeva, pentru că acestea sunt niște lucruri care nu sunt privite cu admirație nicăieri. Nicăieri în lume nu ești privit cu admirație când tu te comporți ca la ușa cortului sau pur și simplu ai impresia că poți spune orice, când vrei', a accentuat Dorin Florea.

Potrivit lui Florea, acest scandal afectează relațiile externe în sensul că 'atunci când ești găinar, ești ținut la colț' și că atunci când ești privit cu neîncredere, cu suspiciune, nu ai ce să cauți să reprezinți poporul.

Dorin Florea îl consideră la fel de vinovat și pe fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, candidat la Președinția României, căruia îi impută că ar fi atras serviciul de informații în 'mocirla politică'.

'E foarte grav ca un șef de serviciu să nu dea informațiile de care are nevoie un șef de stat. Nu mă refer la găinăriile sau la o serie de lucruri care se leagă de oamenii politici. Cum aceste informații nu ți-au fost date, pot să nu îți dea informații de care poți să uzezi într-o relație internațională, într-o poziție pe care trebuie să o exprimi sau într-o dezbatere care îi interesează pe partenerii tăi. E un lucru foarte grav ce a făcut domnul Meleșcanu, ducând mocirla politică într-un serviciu de informații', a precizat Dorin Florea.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Diana Dumitru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…