Două CONSERVE/Una RUSEASCĂ, alta ROMÂNEASCĂ

Două CONSERVE/Una RUSEASCĂ, alta ROMÂNEASCĂ

Toni Greblă a fost prim-secretar al delegaţiei României la ONU, în Geneva, în perioada 1993-1997. Pentru civili, postul este rezervat SIE şi a fost ocupat în ultimii 50 de ani numai de ofiţeri superiori ai SIE. Iulian Iancu a fost impus în 2001 la Ministerul Industriilor de către Radu Timofte, şeful SRI. Iancu se lăuda, la acea vreme, că e rudă cu Timofte. În minister, Iancu a răspuns direct de departamentul gaze naturale, având numeroase întâlniri cu ITERA, o companie rusească aflată în siajul lui Berezovki. Întâlnirile au fost documentate de partea rusă şi autorităţile române au fost informate despre comisioanele solicitate de Iancu pentru livrările de gaze ruseşti. Dosarul a fost îngropat de ,,unchiul'' de la SRI.

Să ne mai mirăm că aceste două conserve ale serviciilor, Toni Greblă şi Iulian Iancu, ar fi constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a iniţia raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) pe linia România – Federaţia Rusă, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de către Rusia a unui embargou unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina