DOVADA că TABERELE din Timiș NU SUNT ''EXERCIȚII''

DOVADA că TABERELE din Timiș NU SUNT ''EXERCIȚII''

Minciuna oficialilor români despre așa-zisele exerciții ale Ministerului de Interne în județul Timiș se destramă pe zi ce trece. Cine ridică peste două sute de corturi, în două localități, doar de dragul exercițiilor? Numai în România, țara unde presa este controlată de servicii, se putea difuza o asemenea știre!

Realitatea este, pe teren, cu totul alta. Iar presa din Timiș e curajoasă și spune lucrurile pe nume. Deşi MAI a susţinut că este vorba de un exerciţiu de verificare a vitezei de reacţie a structurilor sale, ridicarea celor două tabere, la Lunga şi Moraviţa, se dovedeşte a fi o pregătire a autorităţilor pentru primirea refugiaţilor. Luni a apărut şi prima dovadă că tabăra de la Lunga va rămâne pentru mai multe luni şi nu este un simplu exerciţiu de verificat timpul în cât timp se pot ridica nişte corturi – în zona taberei se instalează reţea electrică care va asigura iluminatul, dar şi prize în fiecare cort. De asemenea, în zona taberei se va extinde reţeaua de apă din apropiere, relatează de la fața locului pressalert.ro.

Cea de-a doua tabara pentru refugiati din judetul Timis a fost amenajata, luni, la Moravita, unde au fost montate 80 de corturi care vor putea adaposti aproximativ 500 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Moravita, pe un teren de opt hectare, pus la dispozitie de catre primarie, au fost montate aproximativ 80 de corturi de la Armata si de la Crucea Rosie, in care vor putea fi adapostite aproximativ 500 de persoane. 

Tabara este amplasata la iesirea din localitate, pe un izlaz, la doar doi kilometri de punctul de trecere al frontierei cu Serbia si la 200 de metri de drumul care leaga Timisoara de Moravita.

Aceasta tabara va avea un centru de comanda, dar si corturi care vor deservi ca sala de mese si depozit pentru alimente.

Potrivit tion.ro, si patru camine culturale aflate in zona au fost pregatite pentru a primi refugiati.

In localitatea Moravita se afla cel mai mare punct de trecere a frontierei spre Serbia, prima localitate sarbeasca dupa vama fiind Varset.


LungaMoravița


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…