Dragnea: Şi Iohannis, şi Udrea, şi Macovei sunt candidaţi inventaţi, moşiţi şi sprijiniţi de Băsescu

Dragnea: Şi Iohannis, şi Udrea, şi Macovei sunt candidaţi inventaţi, moşiţi şi sprijiniţi de Băsescu

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, spune că şi Klaus Iohannis, şi Elena Udrea, dar şi Monica Macovei sunt ”candidaţi inventaţi, moşiţi şi sprijiniţi” de Traian Băsescu, iar în turul al doilea al alegerilor se vor strânge toţi în jurul celui care va ajunge în confruntare cu Victor Ponta.

Liviu Dragnea (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Într-o conferinţă de presă susţinută, joi, la Prefectura Galaţi, Liviu Dragnea a spus că şi Klaus Iohannis , şi Elena Udrea , şi Monica Macovei sunt candidaţi ai lui Traian Băsescu , transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Şi Klaus Iohannis, şi Elena Udrea, dar şi Monica Macovei sunt candidaţi inventaţi, moşiţi şi sprijiniţi de Băsescu, având o misiune importantă: dacă, Doamne-fereşte, vreunul dintre ei ar ieşi preşedinte să-l pună pe Traian Băsescu premier şi să perpetueze regimul Băsescu. Asta arată că toţi au aceeaşi mentalitate. Acum există un guvern cu o majoritate stabilă, iar preşedintele nu are ca atribuţii să dea jos un guvern. Dar dacă un candidat îşi pune, printre alte obiective, că vrea să dea jos Guvernul, arată că este acelaşi tip de politician ca Băscscu, care acţionează cu profund dispreţ faţă de Constituţia României şi care aceeaşi manieră de a gestiona lucrurile în politică”, a declarat Dragnea.

El a mai spus că nu există nici o diferenţă între Klaus Iohannis şi Elena Udrea.

”Sau poate că Elena Udrea este unul dintre candidaţii inventaţi pentru a încerca să mai atenueze curentul care s-a pornit şi care convinge din ce în ce mai mulţi oameni că Iohannis este candidatul lui Băsescu. În turul doi al alegerilor se vor strânge toţi în jurul celui care va ajunge în confruntare cu Victor Ponta ", a mai afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat de jurnalişti dacă PSD ia în calcul să iniţieze o nouă procedură de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, Liviu Dragnea a spus că nu mai este timp pentru o astfel procedură şi că mai sunt doar două luni din "regimul Băsescu”.

"Ne lipseşte timpul pentru a iniţia o nouă procedură de suspendare. Nu are rost să iniţiem o procedură de suspendare acum. În primul rând, actuala legislaţie, Legea referendumului, chiar dacă este constituţională, ştiţi bine că judecătorii Curţii au decis că nu este aplicabilă acum. Iar noi nu putem aduce lumea în număr atât de mare la vot pe actuala legislaţie. Apoi, în două luni de zile regimul Băsescu se închide. Sperăm că lucrul acesta se va întâmpla în condiţiile în care câştigă Victor Ponta, pentru că, dacă ar câştiga oricare dintre candidaţii lui Traian Băsescu, acest regim se perpetuează", a răspuns Dragnea.

Liviu Dragnea s-a aflat, joi, la Galaţi, pentru a participa la procedura de predare a 16 microbuze şcolare achizitionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru localităţile din judeţ. De asemenea, vicepremierul a semnat 20 de contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pentru lucrări de utilitate publică din localităţi ale judeţului Galaţi.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor