EXCLUSIV/Băsescu, împins de la spate să REVINĂ în POLITICĂ. ''Revoluția'' DNA va crea HAOS

EXCLUSIV/Băsescu, împins de la spate să REVINĂ în POLITICĂ. ''Revoluția'' DNA va crea HAOS

Reîntoarcerea lui Traian Băsescu în politică este doar o chestiune de săptămâni. Fostul președinte a fost pur și simplu împins de la spate de liderii popularilor europeni, dar nu numai, să ocupe o poziție în politica din România. Relația PNL cu PPE nu este una foarte fericită, mulți dintre vechii peneliști privind-o ca pe o chestiune de conjunctură, băgată pe gât de Blaga și Antonescu. Dar nu acesta este adevăratul motiv.

Până la 1 ianuarie 2016 clasa politică din România va fi decimată de anchetele DNA. Riscul căderii în haos, pe fondul slăbiciunii evidente a președintelui în funcție, nedispus să-și aroge riscuri de imagine, este foarte mare. Și avertismentele venite dinspre cancelariile occidentale, și pe fondul deciziilor controversate ale Coaliției aflate deocamdată la guvernare, sunt extrem de dure.

Traian Băsescu a fost chemat pur și simplu pe post de eventual pompier. Calitățile sale de excelent comunicator, prin comparație cu modul total ciudat de comunicare al actualului ocupant al scaunului de la Cotroceni, sunt văzute de partenerii occidentali ca un tampon pentru eventualele imixtiuni dinspre Rusia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…