EXCLUSIV/COMOARA lui Vâlcov, ASCUNSĂ la RUDELE deputatului PSD Daniel Bărbulescu

Apar noi amănunte legate de comoara descoperită de procurorii DNA la fostul ministru de finanţe, senatorul Darius Vâlcov. Conform surselor din interiorul PSD, seiful unde îşi depozitase Vâlcov o parte din avere a fost transportat, pe fondul zvonurilor legate de descinderile mascaţilor, în comuna Osica de Sus. La nişte fini ai deputatului PSD Daniel Bărbulescu, omul de casă al senatorului. La rândul său, fin de botez după ce Vâlcov, spun aceleaşi surse, i-a botezat fiul. Surse din Slatina spun că deputatul Bărbulescu şi soţia sa, care conduce postul local de televiziune OLT TV, se află în acţionariatul firmelor despre care a vorbit DNA marţi în comunicatul privind solicitarea de arestare a senatorului.

Potrivit referatului realizat de procurori, în cursul anului 2011 Valcov i-a cerut denuntatorului să păstreze în locuinţa sa un seif. Atat Valcov, cat si Lucian Susala (urmarit si el penal pentru fals, evaziune fiscala, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani) accesau respectivul seif, după ce, în prealabil, aceştia îl sunau iar el le permitea accesul în imobil, se scrie in documentul citat.

Cand unul dintre cei doi accesau seiful, nicio altă persoană care locuia în imobil nu asista la ce se întâmpla în camera respectivă scriu procurorii care precizeaza si ca in 2015 Valcov a mutat seiful în comuna Osica de Sus, judeţul Olt.

In referatul DNA se dezvaluie ca, dupa desigilare, în seif au fost identificate următoarele valori:
- 90.000 dolari;
- 1.323.850 lei;
- 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, iar în colet au fost identificate:

- un tablou cu ramă aurie, cu 3 etichete cu următoarele menţiuni: „cornette de saint cyr….”, „cornette de saint cyr maison de ventes art moderne 28 mars 2013”, „cornette de saint cyr maison de ventes ”, iar pe ramă este aplicată o menţiune olografă indescifrabilă – „Renoir”, o etichetă cu menţiunea …, iar pe ramă este înscris numărul ….

- un tablou cu ramă auriu şi negru, protecţie din geam de sticlă, având pe spate aplicat un autocolant inscripţionat „Cocteau Vente Photo FF”, iar ambalajul în care se afla tabloul a avut aplicată o etichetă inscripţionată „LOT …..JEAN COCTEAU (1889-1963, achiziţionat TAJAN PARIS Colecţie privată”;

- o pictură pe lemn, având aplicată o etichetă inscripţionată „LOT 3025 AUREL ACASANDREI (1939-2006) Roboţii-Ulei pe lemn/32X20,5 cm semnat, autentificat. Colecţie privată”.

Galerie foto și documente




Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

3 Ape tulburi în PNL! Atac fără precedent al fratelui consilierului prezidențial Andrei Muraru!

4 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

5 BREAKING Atac armat în Germania. Poliția confirmă cel puțin opt morți

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta