EXCLUSIV/Ponta va DEMISIONA marți. Președintele va convoca consultări și va propune un premier SURPRIZĂ

EXCLUSIV/Ponta va DEMISIONA marți. Președintele va convoca consultări și va propune un premier SURPRIZĂ

Surse de la președinție, dar și din PSD și PNL, confirmă iminenta demisie a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului. Conducerea PNL a confirmat marți după amiază că le-a cerut propriilor parlamentari să nu plece în vacanță peste hotare în următoarele două săptămâni. Spre seară, în cursul aceleiași zile, și dinspre UNPR au venit aceleași semnale, ca parlamentarii să nu plece. Mai mult, s-au dat indicații de discreție totală în declarații la TV. 

Victor Ponta își va depune demisia marțea viitoare. Președintele Iohannis va convoca în cursul aceleiași zile consultări cu partidele. Sursele noastre spun că, pentru a avea un larg consens, va invita și partide pe vare până acum nu le-a invitat la Cotroceni. Sursele din PNL spun că Iohannis îl va propune premier pe Cătălin Predoiu. Celelalte surse spun că, dimpotrivă, președintele va veni cu o propunere de proporții, dar de nerefuzat.

Sursele din UNPR spun că între președinte și actualul premier interimar Gabriel Oprea a fost convenită o înțelegere pe niște condiții punctuale și fiecare își va ține cuvântul.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dur articol! / Așa este, domnule președinte?

2 Așa o fi?

3 Andreea Esca are un „confident”?

4 Idilă-surpriză în sportul românesc

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri