EXPLODEAZĂ Dosarul EADS! Detalii INCENDIARE!

EXPLODEAZĂ Dosarul EADS! Detalii INCENDIARE!

Dosarul EADS va exploda în curând. Este o chestiune de săptămâni. Însă nu va depăși începutul lunii decembrie, spun surse apropiate anchetei. Iar detaliile sunt de-a dreptul terifiante pentru amplitudinea pe care au avut-o actele de hoție din contractul EADS. Se pare că Ion Țiriac s-a grăbit să-și vândă în pierdere acțiunile de la Unicredit Ţiriac Bank pentru a nu pune în pericol credibilitatea băncii. Pentru că urmează să fie inculpat. Alături de alți oameni de afaceri și politicieni din România și Germania. Mai mult, încercarea lui Țiriac și a partenerilor săi germani de a ajunge la o înțelegere financiară, în sensul de a plăti o sumă compensatorie, cu procurorii români, a eșuat

Niște ''micuțe'' amănunte

In publicatia germana Der Freitag apare articolul “Un miliard de euro; preţul pentru aderarea la UE şi Spaţiul Schengen?” in care autorii subliniaza: „scandalul de corupţie EADS are astfel un substrat politic: pentru a adera la UE, România era obligată să îşi securizeze graniţele externe. România a angajat agenţia de consultanţă BEARING POINT pentru a efectua un studiu de fezabilitate în valoare de 430.000 de euro. În decurs de doar două zile, BEARING POINT a recomandat o singură firmă: EADS Deutschland GmbH. In urma acestei recomandări, EADS a obţinut fără licitaţie publică contractul de asigurare a sistemului tehnic de supraveghere. Este cel puţin de neînţeles de ce cancelarul din acea vreme, Gerhard Schroder, a tolerat o asemenea procedură.„ 

Conform contractului, Ministerul Afacerilor Interne, reprezentat de agentia locala S.C. COMEX SA se angajeaza sa plateasca catre EADS suma de 743 de milioane de euro in vederea securizarii informatice a frontierelor Romaniei.
Din cauza suspiciunilor unor decidenti politici, intre 2004-2008, valoarea initiala a contractului este redusa in prima etapa la 650 de milioane, apoi la 543 de milioane de euro. In 2009, printr-o anexa semnata de membri ai Guvernului Romaniei, suma este suplimentata cu inca 200 de milioane de euro.
 Din rapoartele DNA reiese că firma Fujitsu Siemens a funcţionat ca un mijloc de spălare de bani în ambele scandaluri de corupţie EADS şi Microsoft. La rugămintea Fujitsu Siemens au fost deschise conturi off-shore în Cipru prin care miniştri de rang înalt au încasat bani sub forma unor onorarii de consultanţă sau retrageri de bani cash. Fujitsu Siemens a folosit firmele Gessa şi Profinet ca un al doilea canal de transfer al banilor, în care s-au scurs ‘provizioane’ de 15% din totalul contractului. Într-un acord secret parafat între EADS Deutschland GmbH şi MAI, Fujitsu Siemens este trecut ca subcontranctant exclusiv pe un volum de contract de aproximativ 60 de milioane de euro. Aceste sume au fost transferate de FSC prin firmele off-shore create în Cipru către membri de rang înalt din Guvernul României.

Conform procurorilor exista o legatura directa intre Klaus Mangold, fost preşedinte al DaimlerChrysler şi Rothschild Deutschland GmbH cu ministrul de Interne, Ioan Rus.
Rus a fost până în 2000 director general al DaimlerChrysler Transilvania, şi a devenit apoi direct ministru de Interne al României. 

Procurorii germani din Munchen afirma in rechizitoriul lor ca ” EADS a jucat, inca de la inceput, un rol activ in planuirea infractiunilor„.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …