EXPLOZIV/BALONUL SOMNIVOR Mihalache, sponsorizat de STAT să vorbească despre TRAGEDIA Colectiv!

EXPLOZIV/BALONUL SOMNIVOR Mihalache, sponsorizat de STAT să vorbească despre TRAGEDIA Colectiv!

Șeful Cancelariei prezidențiale, Dan Mihalache, a fost sponsorizat de banca de stat de import export a României, Eximbank, să țină o conferință la Biblioteca Națională a României din București despre drama din Colectiv.

Evenimentul scoate la lumină legături primejdioase între șeful Cancelariei Prezidențiale, lideri ai PNL, fostul șef al TVR Stelian Tănase, șeful Eximbank și o firmă de consultanță care a lucrat pentru PSD și în prezent prestează pentru banca de stat de import export a României, indică informațiile obținute în exclusivitate de Flux24.ro .

Evenimentul a avut loc la mijlocul lunii decembrie anul trecut și a fost organizat de revista Sfera Politicii condusă de fostul șef al TVR, Stelian Tănase.

Sponsor al evenimentului a fost Eximbank.

Moderatori au fost Alexandru Radu și Radu Carp, secretar executiv al PNL.

Vorbitori au fost: Stelian Tănase, Adriana Săftoiu, lider al PNL și Dan Mihalache, șef al Cancelariei prezidențiale.

Partenerul evenimentului a fost firma Kirchhoff Consult România , companie care se ocupă de comunicarea și imaginea Eximbank.

Surse politice au declarat pentru Flux24  că este ciudat ca șeful Cancelariei prezidențiale a acceptat să vorbească în București la o conferință despre drama de la Colectiv sponsorizată de banca de stat pentru import export condusă de o persoană care are probleme în justiție.

FLUX 24 nu a reușit  să afle suma sponsorizării acordate de banca de stat de import export pentru organizarea evenimentului și câți bani au primit cele 5 persoane prezente la conferință.

La fel de ciudată este și implicarea Kirchhoff Consult România.

Traian Halalai, presedintele executiv al băncii de stat EximBank, a fost audiat în 19 noiembrie 2015 la DNA, iar conferința sponsorizată de bancă a avut loc în 14 decembrie anul trecut, adică după aproape o lună.

Halalai conduce EximBank din noiembrie 2012, când a fost instalat de către premierul de la aceea vreme Victor Ponta, cu care este prieten din liceu. 

Traian Halalai este si unul dintre cei mai bine platiti bancheri din sistem. În 2014, potrivit declaratiei de avere, salariul de presedinte EximBank ii aducea lunar peste 32.000 de euro.

Pe lângă salariul de la Eximbank, Halalai a mai câștigat alți 6.000 de euro lunar din activitatea de Cimitetul Interministerial de Finantare , Garantare si Asigurare,  si de la firma de asigurari CARE Romania SA.

Seful EximBank a mai trecut in declaratia sa de avere imprumuturile luate de la doi fosti directori din Banca Românească Kouninis Efstathios (fost adjunct al bancii) si Kitsopanos Alexandros (fost director de risc). Primului ii mai datoreaza 270.000 de euro iar celuilalt, 271.000 de euro.

Ziarul Financiar a scris că Kouninis ii imprumuta lui Halalai 650.000 euro iar Kitsopanos nu mai putin de 800.000 euro. Imprumuturile au fost acordate cu dobanda zero.  In 2013, el castiga lunar circa 23.500 de euro/luna.

Despre problemele lui Halalai a mai scris ziarul "National" inca de acum un an, sugerand ca seful EximBank ar fi folosit banii imprumutati de la cei doi greci pentru a-si "cumpăra" postul de presedinte al EXIMBANK.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor