EXPLOZIV/Cercetător israelian: Eva a fost creată din PENISUL lui Adam, nu din coastă!

EXPLOZIV/Cercetător israelian: Eva a fost creată din PENISUL lui Adam, nu din coastă!

Eva nu a fost creata din coasta lui Adam ci din penisul lui Adam, sustine un reputat cercetator al Bibliei.

Potrivit Genezei din Biblie, Dumnezeu l-a creat mai intai pe Adam din tarana, iar apoi pe Eva dintr-o coasta a lui Adam. Insa Ziony Zevit, un prestigios profesor in Literatura biblica de la American Jewish University din California este de alta parere, sustinand ca pasajul din Biblie a fost tradus gresit, realizandu-se o confuzie intre coasta si baculum, un os prezent in penis, scrie Discovery.com, citat de Aktual24

Teoria lui Zevit fost prezentata intai intr-o carte publicata in 2013, intitulata „Ce s-a intamplat cu adevarat in Gradina Raiului?”, fiind popularizata acum de mai cunoscuta Biblical Archaeology Review. Evident, aceasta teorie a starnit furie printre cititorii crestini, care au amenintat ca renunta la abonament.

Zevit sustine ca cuvantul „tsela”, folosit in antica biblie ebraica pentru a defini componenta lui Adam din care a fost creata Eva, a fost tradus gresit in „coasta”, acesta desemnand de fapt acel os din penis.

In dezbatere a intervenit si prestigioasa publicatie israeliana Haaretz, care sustine ca teoria lui Zevit este „mai putin probabila chiar si fata de povestea originala”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră