EXPLOZIV/Cercetător israelian: Eva a fost creată din PENISUL lui Adam, nu din coastă!

EXPLOZIV/Cercetător israelian: Eva a fost creată din PENISUL lui Adam, nu din coastă!

Eva nu a fost creata din coasta lui Adam ci din penisul lui Adam, sustine un reputat cercetator al Bibliei.

Potrivit Genezei din Biblie, Dumnezeu l-a creat mai intai pe Adam din tarana, iar apoi pe Eva dintr-o coasta a lui Adam. Insa Ziony Zevit, un prestigios profesor in Literatura biblica de la American Jewish University din California este de alta parere, sustinand ca pasajul din Biblie a fost tradus gresit, realizandu-se o confuzie intre coasta si baculum, un os prezent in penis, scrie Discovery.com, citat de Aktual24

Teoria lui Zevit fost prezentata intai intr-o carte publicata in 2013, intitulata „Ce s-a intamplat cu adevarat in Gradina Raiului?”, fiind popularizata acum de mai cunoscuta Biblical Archaeology Review. Evident, aceasta teorie a starnit furie printre cititorii crestini, care au amenintat ca renunta la abonament.

Zevit sustine ca cuvantul „tsela”, folosit in antica biblie ebraica pentru a defini componenta lui Adam din care a fost creata Eva, a fost tradus gresit in „coasta”, acesta desemnand de fapt acel os din penis.

In dezbatere a intervenit si prestigioasa publicatie israeliana Haaretz, care sustine ca teoria lui Zevit este „mai putin probabila chiar si fata de povestea originala”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Băga-mi-aș p...a” / Deontologii de la Digi 24 au comis-o în direct!

2 Adrian Năstase anunță destrămarea PSD: O parte dintre parlamentarii PSD vor merge la PMP

3 Așa o fi?

4 Ciprian Marica o ia în balon pe Beatrice Mahler: „Când mai munciţi, dacă sunteţi numai la TV?“

5 ULTIMA ORĂ Guvernul pregătește noi restricții! Ele ar urma să intre în vigoare cu 14 martie!