EXPLOZIV/Cercetător israelian: Eva a fost creată din PENISUL lui Adam, nu din coastă!

EXPLOZIV/Cercetător israelian: Eva a fost creată din PENISUL lui Adam, nu din coastă!

Eva nu a fost creata din coasta lui Adam ci din penisul lui Adam, sustine un reputat cercetator al Bibliei.

Potrivit Genezei din Biblie, Dumnezeu l-a creat mai intai pe Adam din tarana, iar apoi pe Eva dintr-o coasta a lui Adam. Insa Ziony Zevit, un prestigios profesor in Literatura biblica de la American Jewish University din California este de alta parere, sustinand ca pasajul din Biblie a fost tradus gresit, realizandu-se o confuzie intre coasta si baculum, un os prezent in penis, scrie Discovery.com, citat de  Aktual24

Teoria lui Zevit fost prezentata intai intr-o carte publicata in 2013, intitulata „Ce s-a intamplat cu adevarat in Gradina Raiului?”, fiind popularizata acum de mai cunoscuta Biblical Archaeology Review. Evident, aceasta teorie a starnit furie printre cititorii crestini, care au amenintat ca renunta la abonament.

Zevit sustine ca cuvantul „tsela”, folosit in antica biblie ebraica pentru a defini componenta lui Adam din care a fost creata Eva, a fost tradus gresit in „coasta”, acesta desemnand de fapt acel os din penis.

In dezbatere a intervenit si prestigioasa publicatie israeliana Haaretz, care sustine ca teoria lui Zevit este „mai putin probabila chiar si fata de povestea originala”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Tace și face...

2 „Îmi plac practicile sexuale neobișnuite” / Scandal la admiterea în magistratură, CSM, chemat să intervină

3 „Bărbat de căcat ce ești / Jigodie ordinară, mort după putere și bani”

4 Mare dreptate are omul ăsta, în tot ce spune...

5 „I-am dat Irinei Socol bani pentru intervenția Anei Maria Pătru la Consiliul Concurenței” / Lovitură de teatru la finalul unui proces