EXPLOZIV/,,În 2012, Mihnea Constantinescu mi-a fost prezentat ca GENERAL SIE''/VIDEO

EXPLOZIV/,,În 2012, Mihnea Constantinescu mi-a fost prezentat ca GENERAL SIE''/VIDEO

Brokerul Cristian Sima a dezvăluit în cadrul emisiunii "X-Press", moderată de Sabin Orcan și difuzată pe B1 TV, că ambasadorul Mihnea Constantinescu, fost consilier pe lângă patru premieri, care a participat la Consiliul Regal la care Principele Nicolae a fost exclus, a fost prezentat la o întâlnire din 2012 ca general S.I.E.

CITEȘTE și Războiul dintre SRI și SISTEM a mai scos la suprafață un nume: Mihnea Constantinescu. Cel considerat PROTECTORUL lui Predoiu!

"În 2012 erau mari probleme cu Grecia. Cătălin Predoiu a organizat o întâlnire la care a participat și Mihnea Constantinescu pe care mi l-a prezentat ca general S.I.E. Cătălin Predoiu a întrebat: îi spunem asta președintelui, la acea vreme Băsescu era președinte. Mihnea a răspus: vom vedea dacă vom spune", a spus Sima.

Întrebat de Sabin Orcan dacă Mihnea Constantinescu avea de raportat cuiva despre discuția respectivă, Sima a spus că acesta era "cel mai superior. Era lider de departe. El lua informații și urma să le prelucreze".

Cristian Sima a precizat că întâlnirea, la care a mai participat și Iulian Chifu, fost consilier prezidenţial pentru Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă în timpul mandatului preşedintelui Traian Băsescu, și Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraie al BNR, fost prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a avut loc în casa lui Cătălin Predoiu.

Despre Regele Mihai, Sima a afirmat că nu crede că acesta este conștient ce face.

"Mă îndoiesc că Regele Mihai este conștient de ceea ce face", a spus acesta.

Casa Regală a explicat prezența lui Mihnea Constantinescu la discuţiile în urma cărora s-a luat decizia excluderii Principelui Nicolae, spunând că acesta "este membru al Consiliului Regal".

Cristian Sima: În 2012, Constantinescu mi-a fost prezentat ca general SIE

Ce am scris noi depre Mihnea Constantinescu miercuri:

Își mai aduc aminte românii, oare, că în anul 2009 acest personaj, Mihnea Constantinescu, ambasador doar cu titlul, și o să vedeți mai târziu de ce, a fost respins de la numirea ca ambasador al României în Republica Moldova după ce numirea sa fusese inclusiv avizată de Parlament? Acest incident diplomatic, fără precedent între România și Moldova, și extrem de rar în relațiile diplomatice dintre țări, n-a fost nici până astăzi lămurit.

Ce ambasador a fost vreodată acest Mihnea Constantinescu, născut în 1962? Vă spunem noi, niciodată. Este doar o făcătură a fostului DIE. 

Mihnea Constantinescu (53 de ani) a fost, pe rand, asistent personal al premierului Petre Roman, în 1990-1991, director de cabinet al premierului Theodor Stolojan (1991-1992), purtator de cuvant al Guvernului (1991-1992), director de cabinet al premierului Nicolae Vacaroiu. A fost apoi director de cabinet si consilier al ministrului de externe Mircea Geoana (1996-1998), director de cabinet al premierului Adrian Nastase (2004) si apoi director de cabinet al premierului Calin Popescu-Tariceanu (2005-2008). În 2009, Cristian Diaconescu, un alt personaj cu trecut dubios, l-a propus ambasador în R. Moldova și a fost respins de autoritățile de la Chișinău.

Apoi, brusc, acest Mihnea Costantinescu a început să fie prezentat și ca ambasador dar și ca mare specialist în probleme energetice. 

Parte din țeapa Rompetrol/KazMunai

2012. Primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu a decis relansarea procesului de negociere pentru recuperearea creanţelor Rompetrol, prin reaşezarea comisiei interministeriale care realizează acest demers, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

“Conducerea  comisiei interministeriale revine acum Ministerului Afacerilor Externe şi a fost atribuită ambasadorului însărcinat special, Mihnea Constantinescu. Până pe 5 aprilie această comisie trebuie să-şi reevalueze poziţiile şi să-şi reanalizeze punctul de vedere în negocierile cu acţionarul majoritar KazMunaiGaz”.

Schimbarea Guvernului transferă negocierile de la Interne la Externe. Şef al Comisiei de negociere este desemnat Mihnea Constantinescu, fost director de cabinet al premierilor Roman, Stolojan, Văcăroiu, Năstase şi Tăriceanu. Guvernul Ungureanu cade, iar succesorul sau, Victor Ponta, trimite negocierile la Ministerul Economiei. Guvernul şi KazMunayGas cad la înţelegere câteva luni mai târziu. În februarie 2013, şeful OPSPI, Gabriel Dumitraşcu, semnează memorandumul prin care statul se obligă să renunţe definitiv la pretenţiile asupra datoriei.

Urma să primească, în schimb, 200 de milioane de dolari pentru 26% din pachetul de acţiuni. În plus, proprietarii Petromidia se angajează să investească în România până la 1 miliard de dolari, în șapte ani, printr-un Fond româno-kazah finanţat 80% de guvernul de la Astana. Doi ani şi jumătate, nu se întâmplă nimic. 

Tot ce a făcut în acest timp Guvernul a fost o comisie. Coordonator a fost desemnat Sorin Encuţescu, la acea dată consilier pentru probleme economice al premierului, promovat între timp secretar de stat la Ministerul Economiei. Supravegherea i-a fost încredinţată aceluiaşi Mihnea Constantinescu. 

Din 2012, de la preluarea conducerii de către Victor Ponta, Mihnea Constantinescu este consilierul personal al Penalului.

1 iulie 2015. Bucharest Forum Energy este un eveniment de amploare, conceput pentru a susţine o platformă trans-regională de evaluare a
politicilor publice şi strategiilor din sectorul energetic. Evenimentul a reunit
peste 200 de participanţi și 50 de speakeri naţionali şi internaţionali, din
Europa, America, regiunea Mării Negre, zona de la estul Mediteranei,
regiunea Caucaz şi Asia Centrală.
Discuţiile celei de-a treia ediţii a Bucharest Forum Energy au abordat o
gamă largă de subiecte, de la viitorul strategiei europene privind securitatea
energetică, optimizarea gestionării şi producţiei de resurse energetice,
provocările și impactul asupra regiunii Mării Negre, până la pieţele de gaze
din regiune și rolul dezvoltării infrastructurii, tehnologiilor, cercetării şi a noilor surse de energie.
În cadrul evenimentului au susţinut discursuri: Mihnea Constantinescu – Ambasador cu însărcinări speciale pentru securitatea
energetică, Guvernul României; Cătălin Predoiu – Prim-vicepreşedinte, PNL; Mircea Geoană – Președinte, Institutul Aspen România.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante