Războiul dintre SRI și SISTEM a mai scos la suprafață un nume: Mihnea Constantinescu. Cel considerat PROTECTORUL lui Predoiu!

Războiul dintre SRI și SISTEM a mai scos la suprafață un nume: Mihnea Constantinescu. Cel considerat PROTECTORUL lui Predoiu!

Războiul crunt dintre SRI și SISTEM a mai scos la suprafață o gâjganie prin care fosta DIE a controlat și controlează din umbră partide politice, guverne și așa-ziși lideri politici. Așa îl descoperă România pe așa-zisul ambasador cu mare experiență, cum este descris în toate referințele, Mihnea Constantinescu.

Românii l-au văzut pe acest gogârlău cu trese sub sacou stând la masă cu Regele Mihai în ziua când a fost mazilit prințul Nicolae. Apoi au aflat că face parte, încă din 2009 din Consiliul Regal. 

Își mai aduc aminte românii, oare, că în anul 2009 acest personaj, Mihnea Constantinescu, ambasador doar cu titlul, și o să vedeți mai târziu de ce, a fost respins de la numirea ca ambasador al României în Republica Moldova după ce numirea sa fusese inclusiv avizată de Parlament? Acest incident diplomatic, fără precedent între România și Moldova, și extrem de rar în relațiile diplomatice dintre țări, n-a fost nici până astăzi lămurit.

Ce ambasador a fost vreodată acest Mihnea Constantinescu, născut în 1962? Vă spunem noi, niciodată. Este doar o făcătură a fostului DIE. 

Mihnea Constantinescu (53 de ani) a fost, pe rand, asistent personal al premierului Petre Roman, în 1990-1991, director de cabinet al premierului Theodor Stolojan (1991-1992), purtator de cuvant al Guvernului (1991-1992), director de cabinet al premierului Nicolae Vacaroiu. A fost apoi director de cabinet si consilier al ministrului de externe Mircea Geoana (1996-1998), director de cabinet al premierului Adrian Nastase (2004) si apoi director de cabinet al premierului Calin Popescu-Tariceanu (2005-2008). În 2009, Cristian Diaconescu, un alt personaj cu trecut dubios, l-a propus ambasador în R. Moldova și a fost respins de autoritățile de la Chișinău.

Apoi, brusc, acest Mihnea Costantinescu a început să fie prezentat și ca ambasador dar și ca mare specialist în probleme energetice. 

Parte din țeapa Rompetrol/KazMunai

2012. Primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu a decis relansarea procesului de negociere pentru recuperearea creanţelor Rompetrol, prin reaşezarea comisiei interministeriale care realizează acest demers, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

“Conducerea  comisiei interministeriale revine acum Ministerului Afacerilor Externe şi a fost atribuită ambasadorului însărcinat special, Mihnea Constantinescu. Până pe 5 aprilie această comisie trebuie să-şi reevalueze poziţiile şi să-şi reanalizeze punctul de vedere în negocierile cu acţionarul majoritar KazMunaiGaz”.

Schimbarea Guvernului transferă negocierile de la Interne la Externe. Şef al Comisiei de negociere este desemnat Mihnea Constantinescu, fost director de cabinet al premierilor Roman, Stolojan, Văcăroiu, Năstase şi Tăriceanu. Guvernul Ungureanu cade, iar succesorul sau, Victor Ponta, trimite negocierile la Ministerul Economiei. Guvernul şi KazMunayGas cad la înţelegere câteva luni mai târziu. În februarie 2013, şeful OPSPI, Gabriel Dumitraşcu, semnează memorandumul prin care statul se obligă să renunţe definitiv la pretenţiile asupra datoriei.

Urma să primească, în schimb, 200 de milioane de dolari pentru 26% din pachetul de acţiuni. În plus, proprietarii Petromidia se angajează să investească în România până la 1 miliard de dolari, în șapte ani, printr-un Fond româno-kazah finanţat 80% de guvernul de la Astana. Doi ani şi jumătate, nu se întâmplă nimic. 

Tot ce a făcut în acest timp Guvernul a fost o comisie. Coordonator a fost desemnat Sorin Encuţescu, la acea dată consilier pentru probleme economice al premierului, promovat între timp secretar de stat la Ministerul Economiei. Supravegherea i-a fost încredinţată aceluiaşi Mihnea Constantinescu. 

Din 2012, de la preluarea conducerii de către Victor Ponta, Mihnea Constantinescu este consilierul personal al Penalului.

1 iulie 2015. Bucharest Forum Energy este un eveniment de amploare, conceput pentru a susţine o platformă trans-regională de evaluare a
politicilor publice şi strategiilor din sectorul energetic. Evenimentul a reunit
peste 200 de participanţi și 50 de speakeri naţionali şi internaţionali, din
Europa, America, regiunea Mării Negre, zona de la estul Mediteranei,
regiunea Caucaz şi Asia Centrală.
Discuţiile celei de-a treia ediţii a Bucharest Forum Energy au abordat o
gamă largă de subiecte, de la viitorul strategiei europene privind securitatea
energetică, optimizarea gestionării şi producţiei de resurse energetice,
provocările și impactul asupra regiunii Mării Negre, până la pieţele de gaze
din regiune și rolul dezvoltării infrastructurii, tehnologiilor, cercetării şi a noilor surse de energie.
În cadrul evenimentului au susţinut discursuri:
Mihnea Constantinescu – Ambasador cu însărcinări speciale pentru securitatea
energetică, Guvernul României; Cătălin Predoiu – Prim-vicepreşedinte, PNL; Mircea Geoană – Președinte, Institutul Aspen România.

Părintele spiritual pentru Cătălin Predoiu?

Cristian SIMA. În perioada în care am umblat aproape zilnic cu Predoiu, am înţeles că tânărul ministru are trei mari obsesii: părinţii, povestea că a fost amantul lui Udrea şi faptul că e acuzat că e agent SIE acoperit. Adoptând ”Metoda Cristache”, cred că am aflat răspunsul corect la cele trei dileme. Predoiu nu a cunoscut-o pe Udrea până când aceasta nu a intrat în guvern, nici măcar la liceu nu s-au întâlnit. Dar Predoiu e cu siguranţă agent SIE şi există o mare probabilitate ca cel care l-a format şi care îl ascultă azi să fie Mihnea Constantinescu.

 





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...