EXPLOZIV/Patronul Arctic Găești, Mustafa Koc, unul dintre cei mai bogați oameni din Turcia, a murit la doar 55 de ani!

EXPLOZIV/Patronul Arctic Găești, Mustafa Koc, unul dintre cei mai bogați oameni din Turcia, a murit la doar 55 de ani!

Mustafa Koc, patronul Arctic Găești, a murit joi din cauza unui atac de cord suferit în timpul unui antrenament, la doar 55 de ani. Deși inițial a fost dus la un spital din Istanbul, s-a decis transferarea sa, cu un elicopter, la un spital care aparține familiei sale, potrivit hurriyetdailynews.com .

Primul ajutor primit de afacerist a fost dat de bodyguardul său și antrenorul personal.

Koc suferise recent o operație necesară pentru pierderea în greutate și era cunoscut ca având antecedente cardiace. În anul 2002 a fost operat pe cord deshis și i-au fost pus câteva stenturi.

Bărbatul făcea parte din a treia generație a familiei Koc și a fost numit președinte al Koc Holding în 2003 când l-a înlocuit pe tatăl său.

Președintele Recep Tayip Erdogan i-a sunat pe Rahmi Koc si pe Ali Koc pentru a trimite condoleanțe familiei.

Primul ministru Ahmet Davutoglu de asemenea a trimis condoleante familiei Koc, spunând că moartea a fost o mare pierdere.

Presedinteloe Erdogan i-a primit pe Mustafa și Ali Koc la palatul prezidențial în Ankara pe 20 ianuarie, cum afirma surse prezidențiale.

Koc trebuia sa zboare in după-amiaza zilei de 21 ianuarie la Zurich și Davos, unde era așteptat sa vorbeasca la evenimentul HeForShe pentru egalitatea intre sexe.

Grupul Koc a anunțat ca funeraliile lui Koc vor avea loc la moscheea Teșvikiye pe 24 ianuarie și apoi se va odihni în pace în cripta familei de la cimitirul Zincirlikuyu.

De asemenea au anunțat ca vor fi acceptate condoleanțe la hotelul Divan din vecinătatea Pieții Taksim din Istanbul o săptămână, între orele 4 4 p.m. și 7 p.m.

Născut în 1960, Koc a făcut școala la Lyceum Alpinum Zuoz în Elveția și a absolvit Universitatea George Washington în 1984. Fiind a treia generație a familiei Koc, a fost numit președinte al holdingului Koc in 2003, înlocuindu-l pe tatăl său, Rahmi Koc ,care s-a retras.Koc a fost seful Consiliului oamenilor de afaceri de top din Turcia, TUSIAD, între 2005 si 2010. A fost de asemenea presedintele onorific al Consiliului de Administrație al TUSIAD și membru al conducerii Relațiilor ecomice cu Străinătatea (DEIK)

În mandatul său, multe afaceri Koc au înregistrat niveluri de creștere foarte mari și au devenit mai globale.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…