EXPLOZIV/SRI chiar NU VEDE lucrurile ăstea?

EXPLOZIV/SRI chiar NU VEDE lucrurile ăstea?

Si cu termenul de saptamana viitoare, de la Curtea Suprema, in coaste, Liviu Dragnea tot nu se lasa si continua sa-si perfectioneze sistemul creat in paralel cu institutiile statului. Iar cum una dintre principalele tinte ale presedintelui interimar al PSD este ANAF-ul, al carui control incearca sa-l preia prin toate mijloacele, pentru a-si intari astfel pozitia in fata influentilor baroni din teritoriu, Dragnea tocmai incearca sa-si impuna propriul om de incredere in fruntea Antifraudei. 

Si asta de parca nu i-ar fi fost de ajuns ca este conectat deja la ultrasecretul sistem informational „Phoenix”, prin intermediul „lotenentului” sau, Florin Tunaru. Cel care i-a fost consilier inca de pe vremea cand Dragnea era presedintele Consiliului Judetean Teleorman. Iar dupa instalarea la Putere a Guvernului Ponta, liderul pesedist l-a impins pe Tunaru pana in Consiliul de Administratie al CEC Bank, l-a facut ditamai secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice si l-a infiltrat si in ANAF. Unde este vicepresedinte pe probleme de inspectie fiscala. Adica exact pozitia din care, daca i-ai ramas loial „stapanului” care te-a numit pe acest post, ii poti dovedi cu prisosinta recunostinta…

Amintiri penale 

Acum, Florin Tunaru taie si spanzura pe la Ministerul Finantelor. Mai ales ca toata lumea stie ca il are in spate pe Liviu Dragnea, caruia ii raporteaza direct, la fel ca pe vremea cand ii era consilier personal la Consiliul Judetean Teleorman, chiar si atunci cand se duce la toaleta. Iar aceasta loialitate iesita din comun a actualului secretar de stat fata de protectorul sau este pusa de initiatii sistemului si pe seama amintirilor penale care l-ar chinui inca pe Florin Tunaru, de pe vremea cand avea grija de trezoreria PSD Teleorman. Si cu toate ca se pare nu i-ar fi iesit calculele bine, norocul sau a fost ca organele de ancheta locale erau prea timorate de protectia pe care i-o oferea fatis Dragnea ca sa mai duca pana la bun sfarsit dosarul penal pe care il incepusera in forta pe seama lui Tunaru. Pe urma, Dragnea l-a cadorisit cu un post de director la DGFP Teleorman, dupa care l-a adus la Bucuresti, unde toate portile i s-au deschis ca prin minune fostului trepadus din Alexandria. A prins ultimul loc in cel mai ravnit Consiliu de Administratie din Romania, cel al CEC Bank, a fost uns secretar de stat la Finante si, mai ales, vicepresedinte al ANAF. Pozitie pe care, de altfel, Liviu Dragnea si-a dorit-o cel mai mult pentru „baiatul sau de casa”.

Conectat la „Phoenix” 

Pentru ca, din aceasta psotura, mai ales ca fisa postului prevede ca el coordoneaza si intreaga inspectie fiscala, Florin Tunaru are acces direct la sistemul „Phoenix”, care cuprinde toate informatiile cu privire la controalele aflate in lucru sau care urmeaza sa fie declansate. Ceea ce, hai sa recunoastem, reprezinta o adevarata comoara pentru oricine ar dori sa „se dea mare” in fata celor care asteapta cu sufletul la gura sa stie daca ii va calca sau nu ANAF-ul. Iar Liviu Dragnea continua sa-i impresioneze pe baronii din teritoriu, care il sprijina masiv la sefia partidului, cu „premonitiile” sale. In plus, acesta le-ar putea face si o bucurie imensa sutelor de alesi locali aflati intr-o situatie ingrata. Si care, in urma rapoartelor devastatoare ale Curtii de Conturi, au fost gasiti buni de plata, cu sume de-a dreptul uriase, pentru ca au acordat, incepand din 2007 incoace, sponsorizari generoase pentru tot fel de ONG-uri de casa, fundatii sociale sau cluburi sportive municipale. Insa fara organizarea niciunei licitatii, asa cum prevede legea. Si care acum sunt buni de plata. Numai ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, omul lui Dragnea de la Ministerul Finantelor tocmai lucreaza la un proiect de amnistie fiscala a tuturor acestor datorii ale baronilor. Pai e bine, domnule secretar de stat Florin Tunaru?

Vai de Antifrauda lui!

In paralel, Liviu Dragnea incearca din greu, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, sa-si impuna un alt om de casa, de la el din Teleorman, la varful Fiscului. Este vorba despre Gabriel Carbunaru, cel care a condus Directia Regionala Antifrauda Alexandria. Cu „performante” atat de exceptionale, incat nici macar amenintarile lui Liviu Dragnea nu l-au putut convinge pe Victor Ponta sa nu-l dea afara de acolo. Insa, desi zburat din fruntea Antifraudei Alexandria, Carbunaru vrea acum nici mai mult nici mai putin decat sa preia conducerea intregii Directii Antifrauda din cadrul ANAF. Post vacantat dupa recentele probleme penale ale lui Romeo Nicolae. Deocamdata, pentru a intra in carti, i s-au aranjat astrele pentru sefia Antifraudei pe Capitala. Numai ca, sincer vorbind, cat sa-l impinga si saracul Dragnea de la spate, daca Gabriel Carbunaru a picat chiar si asa concursul, cu o nota pe care ne este si rusine sa o pomenim aici…?  Cătălin TACHE


Cărbunaru


Tunaru


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”