EXPLOZIV/STS îl IUBEȘTE tot pe Ghiță. DNA zice că NU E BINE!

EXPLOZIV/STS îl IUBEȘTE tot pe Ghiță. DNA zice că NU E BINE!

Se pare că vom avea din nou descinderi spectaculoase. Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a atribuit in 8 iulie 2015 catre Teamnet International, grup fondat de Sebastian Ghita, un contract in valoare de peste 57,04 milioane lei (aproape 13 milioane euro) pentru extinderea Sistemului 112 pana la nivelul resurselor mobile ale agentiilor de interventie Ambulanta si SMURD si al Unitatilor de Primiri Urgente, potrivit unui anunt publicat, miercuri, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Sebastian Ghita, urmarit penal de DNA, este acuzat ca ar fi constituit un grup in care erau implicate 53 de firme si 24 de persoane de maxima incredere - rude si prieteni - prin intermediul carora ar fi rulat sume imense de bani si ar fi prejudiciat statul, printre contractele anchetate fiind unele cu STS si MAE.

Conform datelor din SEAP, la aceasta licitatie au fost depuse 8 oferte, fiind declarata castigatoare oferta depusa de asocierea Teamnet Project Management Solutions, Teamnet International, Dedalus Teamnet si S&T Romania.

Alte oferte au mai fost depuse de catre:

1. Asocierea dintre Mira Telecom SA, Mira Technologis Group SRL si Radcom SRL, avand ca subcontractant pe Logic Computer SRL.
2. Asocierea Elsaco Solutions SRL, Greensoft SRL
3. Ericsson Telecommunications Romania SRL, avand ca tert sustinator pe Ericsson AB Suedia
4. Asocierea Felix Telecom SRL si Info World SRL
5. Asocierea dintre Beta 80 SpA, avand ca subcontractant Net Brinel SA
6. Romsys SRL
7. Asocierea Hewlett-Packard (Romania) SRL, Provus Service Provider SA, avand ca subcontractanti pe Ageximco SRL si pe Iello-Dev SRL

De notat ca Sebastian Ghita este in prezent urmarit penal de catre DNA, fiind acuzat de fapte de trafic de influenta, evaziune fiscala, spalare de bani, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor UE si coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din 2012 si la cele prezidentiale din 2014. Potrivit procurorilor DNA, Sebastian Ghita prin intermediul a nu mai putin de 54 de firme pe care le controleaza direct sau prin interpusi ar fi "spalat" banii europeni si de la buget pe care i-ar fi primit drept comisoane pentru sprijinul acordat unor firme sa castige contracte pe bani publici.

Procurorii sustin ca, Sebastian Ghita, desi a renuntat direct la actiunile pe care le avea in diversele sale firme inca din 2012 cand a devenit deputat, acesta controleaza inca, direct sau indirect (prin interpusi - 23 persoane fizice) 54 de firme.

Procurorii DNA sustin ca MAE si STS ar fi fost prejudiciate in trecut de firmele controlate de Sebastian Ghita

Potrivit unor informatii recente prezentate de Comisarul.ro, printre contractele cu probleme anchetate de DNA se numara un contract cu Ministerul Afacerilor Externe, de 18,2 milioane de euro, si un contract cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, de 15,9 milioane de euro.

Astfel, intr-un raport de constatare preliminar intocmit de specialistii DNA la data de 28.05.2015, si prezentat de Comisarul.ro, se mentioneaza:

"Din analiza documentelor aflate la dosarul cauzei rezulta ca societatile comerciale controlate de numitul Ghita Sebastian Aurelian (identificate 53 de firme si 24 persoane fizice), asa numitul grup Ghita Asesoft, in perioada 2000-2015, au organizat pentru desfasurarea operatiunilor financiare, un labirint de operatiuni de incasari si plati in care intra sume provenind, in cea mai mare parte, de la unitati bugetare, fonduri publice (129.343.768 lei), si ies sume catre persoane fizice si persoane juridice avand sediul in asa numite paradisuri fiscale sau care se sustrag controlului fiscal, controlate de membrii grupului (27.329.576,13 lei, 3.206.384 euro si 307.791 USD). (..)

Privitor la operatiunile efectuate cu unitati bugetare mentionam in mod deosebit contractele incheiate in anul 2010 cu:
- Ministerul Afacerilor Externe - 18,2 milioane euro (Sistem gestionare vize), fonduri PHARE din Facilitatea Schengen;
- Serviciul de Telecomunicatii Speciale - 15,90 milioane lei"

Un mic indiciu

Octavian Dumitru Nicolau, care deţine mai multe firme în IT şi care de altfel este un vechi partener de afaceri cu Sebastian Ghiţă. Soţia lui Nicolau şi-a vândut participaţia din firma 2K Telecom(actualmente deţinută de fratele lui Ghiţă, Alexandru) lui Sebastian Ghiţă, în 2005, conform RISE Project. Firmele lui Nicolau au conexiuni importante la nivelul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), câştigând mai multe contracte publice cu instituţia, iar soţia generalului Marcel Opriş (Camelia) a fost angajată la una din firmele familiei Nicolau.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu