EXPLOZIV/Vâlcov, VÂNDUT de cel căruia i-a botezat COPILUL cu numele Darius

EXPLOZIV/Vâlcov, VÂNDUT de cel căruia i-a botezat COPILUL cu numele Darius

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost trădat de cel căruia i-a botezat copilul, deputatul PSD Daniel Bărbulescu. 

Prietenul lui Darius Vâlcov, deputatul de Olt Daniel Bărbulescu, ar fi ţinut o perioadă în propria sa locuinţă din Slatina seiful în care se găsea o parte din averea mobilă a fostului ministru al Finanţelor, bani, lingouri din aur şi tablouri scumpe.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), seiful în care Darius Vâlcov îşi ţinea banii, lingourile din aur şi tablourile şi care a fost găsit de procurori în comuna Osica de Sus, în casa tatălui unui angajat al Primăriei Slatina, ar fi fost plimbat pe la mai mulţi prieteni ai senatorului. Surse judiciare afirmă că, o perioadă, valorile poposind şi în casa deputatului Daniel Bărbulescu. De altfel, surse din anturajul celor doi susţin că Bărbulescu s-ar număra printre mulţii denunţători ai demnitarului şi că o mână de ajutor în descoperirea seifului ar fi dat-o şi el. 

Daniel Bărbulescu a devenit membru al Partidului Democrat Liberal în 2008, la chemarea lui Darius Vâlcov, pe atunci primar al Slatinei şi preşedinte al PDL Olt. În acelaşi an, Bărbulescu ajunge pentru prima oară deputat în Parlamentul României susţinut de Vâlcov. De-a lungul anilor, în spaţiul public au apărut mai multe informaţii publice despre faptul că cei doi controlează afaceri derulate la limita legii sau în afara normelor legale, că ar deţine, direct sau prin interpuşi, mai multe imobile în Slatina şi că cei doi s-ar afla în spatele unor ONG-uri prin care au circulat foarte mulţi bani utilizaţi în campanii electorale. 

Marţi, DNA a făcut o nouă solicitare pentru reţinerea şi arestarea fostului ministru, de data aceasta sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale”.

Potrivit procurorilor anticorupție, începând cu anul 2011 și până în prezent, inculpatul Darius Vâlcov a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații deținute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, firme pe care le deține în fapt și pe care le administrează, prin interpuși.

„Produsul infracțional obținut în urma săvârșirii infracțiunilor față de care se efectuează cercetări (trafic de influență și efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale) a fost depozitat într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane apropiate, acesta conținând următoarele: 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripționat RENOIR, un tablou inscripționat JEAN COCTEAU şi o pictură pe lemn, inscripționat AUREL ACASANDREI”, se arată într-un comunicat al DNA.

Seiful a fost descoperit de procurori într-o gospodărie din comuna olteană Osica de Sus, aparţinând tatălui unui angajat al Primăriei Slatina, Alin Calotă, şeful Serviciului Executări Silite. Sursa  olt-alert.ro .



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina