FIERBINTE/Nea Nelă s-a IUBIT cu SECRETARA! Pentru „serviciile deosebite” a făcut-o colonel SPP!

FIERBINTE/Nea Nelă s-a IUBIT cu SECRETARA! Pentru „serviciile deosebite” a făcut-o colonel SPP!

Iliescu, așa cum se știe, cel mai mult pe lumea aceasta iubește puterea. Dar, ca orice lider care se respectă, Iliescu este sensibil și la farmecele feminine, iar unele reprezentante ale sexului frumos au  profitat de slăbiciunile sale, cocoțându-se în  funcții importante.
În ciuda unei imagini de familist convins, dedicat trup și suflet Ninei,  Iliescu ne este descris în memoriile fostului său consilier, Eugen Mihăescu,  ca fiind un consumator de viață bună și dame . În cartea intitulată „Între linii”, Mihăescu sintetizează perfect în doar câteva cuvinte simple atitudinea lui Ilici față de doamne: „dă dracului toate principiile!”. Cu alte cuvinte, oricât de pragmatic ar fi părut Iliescu în promovarea „perestroikăi” sale, când  în cameră pășea vreo damă mai de soi, fostul președinte se comporta ca un adolescent în care tropăiau hormonii. Nici măcar doamna Nina nu putea pune capăt  dorințelor lui nea Nelu.  Prin urmare,  femeile care i-au pășit de mai multe ori pragul cabinetului au profitat din plin de această situație. Dacă juna jurnalistă Corina Crețu avea să ajungă  în PSD-ul lui troicii Ilici-Năstase-Ponta până hăt departe  în Parlamentul European, autorul cărții ne mai vorbește și despre o a doua damă din viața „bătrânului edecar”. Este vorba despre doamna Claudia Pavel (atenție nu cântăreața!) care din secretara sa personală a fost lăsată la vatră colonel SPP.

Plimbări romantice la Tropice 

Mihăescu povestește cum îi plăcea lui Iliescu să le plimbe pe acestea în locuri însorite, unde se puteau bucura de liniște și soare. „Într-una din zile, am avut ideea de a-l invita pe Iliescu la o plimbare cu o ambarcațiune specială, cu fundul transparent, prin care putem admira fundul mării. A venit, spre surpriza mea, însoțit de Claudia Pavel, șefa sa de cabinet, și un agent de la SPP. (...) Ca în toate călătoriile sale, Iliescu era însoțit de Claudia Pavel și cei doi agenți doi agenți STS (...) președintele o suna tot timpul pe doamna Nina și îi împărtășea toate impresiile din călătorie. Ei, nu chiar toate! La Tropice și privirile sunt mai languroase... Și apoi, de Claudia îl legau atâtea amintiri calde din vremea când era, fără griji, șef peste Editura Tehnică”, scrie Mihăescu în cartea sa. Autorul rememorează de asemenea imaginea lui Iliescu care în mai 1995 venea la Paris, acesta așteptându-l pe peronul Gării de Nord din capitala franceză. „Din tren, a coborât Ion Iliescu încadrat de Corina Crețu și Claudia Pavel, veseli nevoie mare, de parcă veneau de la o chermeză. Cucoanele era gătite, cocoțate tichi-tichi pe tocuri înalte și cu pălării pe cap”, își amintește fostul ambasador al României la UNESCO. Graficianul mai povestește că această doamnă, care provenea de la Uniunea Tineretului Muncitor, era una generoasă care se „împărțea” între Iliescu și Traian Ștefănescu. Cel din urmă l-ar fi rugat chiar pe Iliescu să îi facă vânt cucoane pentru temperamentul său și mai ales pentru faptul că „turna”. Acest lucru nu era însă stabilit exact la cine, în condițiile în care soțul său lucrase pe vremea lui Ceaușescu în anii '80 ca funcționar la Ambasada SUA de la București. „ N-aș putea să spun că Iliescu dormea în pat cu Securitatea pentru că acolo se afla doamna Nina, dar oricum, nu pot să cred co o tovarășa, care trăia cu un funcționar de ambasadă străină, nu fusese racolată la rândul ei!”, opinează Mihăescu.

Triunghiul amoros în clinciuri 

Ca  în orice triunghi amoros, certurile au fost inevitabile. Autorul își amintește de un episod colorat care le are ca protagoniste pe cele două doamne din viața lui Iliescu: „nevasta de serviciu” și doamna Nina. În plin război Iliescu-Năstase, cam prin 2002, prima doamnă suna la Cotroceni dându-i indicații secretarei Pavel despre cum trebuie să îi prepare lui Ilici supița de la prânz. Nervoasă, secretara i-a dat doamnei Nina un răspuns iritat după care i-a trântit telefonul în nas. „Lăsați doamnă că nu e prima oară când ne ocupăm de masa Președintelui! După care a trântit telefonul”, scrie Mihăescu. Jignită profund, fără a mai sta pe gânduri consoarta lui Iliescu a pus la rândul ei mâna pe telefon și la sunat pe Gabriel Naghi, șeful SPP-ului lui Ilici, „ordonându-i” ca imediat să meargă și să o scoată pe Pavel cu tot cu birou din antecamera biroului lui Iliescu. Primind parcă ordine de la coana Leana din capul statului, sepepistul s-a conform și a trecut la fapte. Disperată că este luată pe sus cu fulgi cu tot, Claudia Pavel a dat buzna peste Ilici și a cerut să rămână pe loc. Împăciuitor, Iliescu a sunat-o apoi pe doamna Nina iar conflictul a fost aplanat în cele din urmă. O poziție de compromis reflectată și în viața politică, acolo unde Ilici a stat mereu cu fundul în cel puțin două luntre.

Vasile Surcel/Curentul


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...