Firma deputatului UNPR Sergiu Vizitiu, subiect de scandal în Iași

Firma deputatului UNPR Sergiu Vizitiu, subiect de scandal în Iași

Autoritățile comunei Erbiceni, județul Iași, acuză firma Huge Construct SRL, care îl are ca administrator pe Sergiu Vizitiu, deputat de Vaslui din partea UNPR, că se face vinovată de faptul că Centrul social din comună nu poate fi dat în folosință. Primarul Ioan Lungu spune că Vizitiu și-a încasat banii și nu a plătit firmele care au subcontractat lucrarea. Deputatul Vizitiu se apără, spunând că vina o poartă primăria.

Simona MIHĂILĂ

Numele lui Sergiu Constantin Vizitiu, deputat de Vaslui din partea UNPR, se află în plin scandal în județul Iași, acolo unde firma administrată de deputat a construit, în schimbul a 2,4 milioane de euro, un centru social pentru persoanele nevoiașe. Centrul se află în comuna Erbiceni și, deși a fost finalizat în urmă cu șase luni, nu a fost nici acum dat în folosință. Autoritățile comunei spun că vinovată pentru această situație este firma Huge Construct SRL, care îl are ca administrator pe deputatul de Vaslui.

Primarul Ionel Lungu a explicat și de ce: “Noi am achitat până la ultimul leuț firmei contractante, adică SC Huge Construct SRL. Această firmă a câștigat prin licitație toată lucrarea, consultanță, proiectare, execuție. Ulterior, a subcontractat lucrările. Problemele au apărut din cauză că nu a plătit firmei care a executat, în urma subcontractării, lucrările care țin de partea de energie electrică”.

Investiția, finanțată de Uniunea Europeană, a costat 2,4 milioane de lei, conform declarației primarului comunei Erbiceni. Ca urmare a faptului că firma lui Sergiu Vizitiu nu a virat sumele care i se cuveneau subantreprenorului care s-a ocupat de partea de energie electrică, acesta refuză să racordeze clădirea la rețea.

“Lucrarea este terminată, nu mai este nimic de facut decât o simplă manevră pe care nu o poate face decât societatea care a subcontractat partea de electricitate. Nu putem face nimic fără curent electric”, a adăugat primarul Lungu.

Deputatul Sergiu Vizitiu neagă vehement că firma la care este acționar ar avea vreo vină în toată povestea. El crede că singura responsabilă pentru faptul că centrul este nefuncțional la această oră este administrația comunei, care nu ar fi în stare să-și obțină avizele necesare: “Total eronat. Totul este terminat, lucrarea a fost recepționată cu proces-verbal de recepție finală. E treaba primăriei să-și facă avizele”.

La auzul acuzației lansate de primarul Lungu, cum că firma sa a încasat banii fără a-i plăti și pe subantreprenori deputatul UNPR a izbucnit: “Ce treabă are una cu alta? Deci există proces-verbal de predare-primire, e treaba primăriei să-și scoată avizele. Ei sunt inapți. După ce că noi îi ajutăm, arată cu degetul spre noi. Oriunde în lumea asta, autoritățile se ocupă de avize, autorizații și branșamente. Deci nu e treaba noastră”.

Primarul Lungu a dat de înțeles că deputatul minte și că nu este vorba de niciun aviz: “Daca-l mai întrebați o dată poate că spune și adevărul. Sa-mi spună care este avizul acela care crede că-mi lipsește și eu îl gasesc și-l manânc”.

Centrul social Erbiceni a fost construit în scopul de a adăposti 16 oameni sau familii cu diverse probleme cu caracter temporar: victime ale violenței în familie, copii abandonați, bătrâni rămași pe drumuri etc. Primăria a încheiat deja contracte cu o spălătorie și chiar cu o firmă de catering care să aducă zilnic de mâncare nevoiașilor cazați aici.

Odată cu ridicarea Centrului social, au fost realizate și lucrări de racordare a comunei la rețeaua de apă și canalizare, dar și de asfaltare a trei kilometri de drum, tot cu fonduri europene.

Firma deputatului Sergiu Vizitiu, subiect de scandal în Iași

Autoritățile comunei Erbiceni, județul Iași, acuză firma Huge Construct SRL, care îl are ca administrator pe Sergiu Vizitiu, deputat de Vaslui din partea UNPR, că se face vinovată de faptul că Centrul social din comună nu poate fi dat în folosință. Primarul Ioan Lungu spune că Vizitiu și-a încasat banii și nu a plătit firmele …

 obiectivdevaslui.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...