Gest PORCESC al PSD care ARUNCĂ în AER Bugetul pe 2016! Partidul lui Dragnea vrea mărirea cu 10% a salariilor pentru toți bugetarii de la 1 decembrie!!!!

Gest PORCESC al PSD care ARUNCĂ în AER Bugetul pe 2016! Partidul lui Dragnea vrea mărirea cu 10% a salariilor pentru toți bugetarii de la 1 decembrie!!!!

PSD a depus un amendament in comisiile reunite de Munca din Camera Deputatilor prin care cere cresterea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor de la 1 decembrie 2015. PSD a depus amendamentul la OUG care prevedea cresterea salariilor in sistemul medical. Amendamentul care ar da o lovitura uriasa bugetului pe 2016 a fost votat de coalitia PSD-UNPR-ALDE si urmeaza sa intre maine la vot in plenul Camerei Deputatilor, care este camera decizionala.

Autorul acestui amendament, deputatul PSD Adrian Solomon, a explicat pentru HotNews.ro ca motivul pentru care a fost depus este faptul ca nu este suficient timp pentru adoptarea legii salarizarii unitare care ar fi prevazut aceasta crestere, din cauza situatiei "socio-politice", si sustine ca impactul bugetar preconizat este de 1,5-1,8 miliarde lei. Solomon sustine ca si-a asumat un amendament cu care este de acord si ministerul de finante.

"PSD a venit peste noapte, pe genunchi, fara nicio fundamentare si in cel mai populist mod cu un amendament prin care de la 1 decembrie 2015 cresc toate salariile bugetarilor cu 10%, desi in actul normativ care era discutat se prevedea doar cresterea salariilor in sistemul medical si cel de asistenta sociala cu 25%, masura pe care PNL a si sprijinit-o de altfel. PNL s-a abtinut la votul pentru cresterea otova cu 10% a salariilor din sistemul bugetar pentru ca initiatorii nu au venit cu niciun argument care sa ne asigure ca aceasta crestere este sustenabila si nu doar o noua manevra de campanie electorala a PSD.

"Am avut in vedere ca la acest moment tara are doar un guvern interimar, ca nu avem inca un proiect de buget pe 2016 trimis in Parlament, ca nu avem o lege a salarizarii unitare si niciun acord cu institutiile financiare internationale" a precizat deputatul Claudia Boghicevici (PNL), membru in comisia de munca.

Potrivit calculelor prezentate de Claudia Boghicevici, impactul asupra bugetului daca se aplica aceasta crestere de 10% va fi de 2,2 miliarde de lei in 2016. Ceea, ce, impreuna cu cresterile de salarii deja aprobate in sistemul sanitar si in educatie, ar duce la o crestere a deficitului bugetului de stat de 0,7% din PIB.

Ce spune deputatul Adrian Solomon, autorul acestui amendament:

"Este vorba de aceeasi crestere salariala prevazuta in legea salarizarii unitare si care datorita realitatilor socio-politice nu mai poate fi adoptata in parlament la timp pentru a se aplica din luna decembrie. In baza calculelor ministerului de finante, am introdus acest amendament."

Dar ministerul a spus ca nu exista acesti bani (potrivit deputatei PNL Cristina Pocora prezenta la sedinta, o reprezentanta a Ministerului de Finante a declarat ca va exista un deficit de 5 mld lei).

"Nu stiu cine reprezinta ministerul de finante in viziunea dvs. E o neintelegere, nu este vorba de 5 miliarde cum a zis doamna (reprezentantul MF la sedinta comisiei - n.r.) ci este vorba de 1,5 maxim 1,8 mld in urma calculelor care se vor face si sunt acesti bani prevazuti pentru bugetul viitor."

De unde stim, ca nu avem bugetul facut?

"Pe previzionarea la care se lucreaza in toate ministerele."

Si este un amendament asumat de PSD sau coalitie, cum a aparut asa peste noapte?

"Un amendament pe care l-am introdus eu dar care a fost votat de 22 de colegi."

Deci dvs l-ati introdus pentru ca legea salarizarii nu se va face la timp?

"Nu e timp fizic si conform procedurilor legale ca un nou guvern sa propuna aceasta lege sa prinda 1 decembrie asfel incat sa se poata aplica. Daca nu se aplica de la 1 decembrie, de la 1 ianuarie nu este cazul, pentru ca legea responsabilitatii fiscale zice ca in an electoral nu ai voie sa dai mariri salariale. Legea trebuie sa fie in vigoare la 1 decembrie si sa poata fi fundamentat bugetul pe noile decizii.

Dupa cum stiti procedura parlamentara spune ca orice amendament trebuie asumat de un parlamentar. Eu am fost cel care si l-a asumat, nu l-am visat azi-noapte. Este un amendament care a reiesit din urma negocierilor pe tema legii salariale si care este agreat si de sindicate si de toate partile."

Negocieri cu care a fost de acord si ministerul?

"Evident. Ministerul a fost de acord si in cadrul comisiei."

Cine este Adrian Solomon

Deputatul PSD de Barlad Adrian Solomon este cel care l-a amenintat pe Mihai Razvan Ungureanu, atunci cand acesta din urma era premier, ca va avea aceeasi soarta ca politicianul italian Aldo Moro. El a declarat anul trecut ca este comunist, dar unul luminat.

"Sunt un pesedist adevarat si nu ma dezic de calitatea mea de membru de partid si nici de structura mea socialista si chiar, de multe ori, comunista. Cine are ceva de comentat sa vina sa-mi contraargumenteze. Da, recunosc ca sunt comunist. Dar un comunist luminat, unul care accepta armonia sociala si nu are in programul sau politic lupta de clasa", a spus Adrian Solomon, citat de cotidianul local Vremea Noua.

Vremea Noua nota atunci ca Adrian Solomon locuia intr-un bloc ANL din Barlad si nu avea de gand sa renunte la aceasta casa: "Nici nu ma gandesc! Eu lucrez la stat si statul trebuie sa-mi asigure locuinta, ca de aia e stat!".

Deputatul PSD Adrian Solomon, devenit celebru dupa ce a afirmat luni ca premierul Mihai Razvan Ungureanu va avea soarta lui Aldo Moro, primul ministru italian asasinat de organizatia terorista marxist-leninista Brigazile Rosii, nu se afla la primele excese de limbaj in viata politica, dupa cum scria HotNews.ro in 2012.

Deputatul PSD Adrian Solomon


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”