Încă 2 GUZGANI

Senatul a votat pentru ridicarea imunitatii lui Serban Mihailescu, cu 77 de voturi "pentru" si 51 de voturi "impotriva". Au votat 129 senatori, un vot a fost anulat.

 Plenul Senatului i-a ridicat imunitatea senatorului Ecaterina Andronescu.

In urma votului secret cu bile, Senatul a admis solicitarea DNA de declansare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in cazul Ecaterinei Andronescu in dosarul Microsoft cu 72 de voturi "pentru" si 62 de voturi "impotriva". Au votat 135 de senatori si totalul de 168, un vot fiind anulat.

Potrivit Mediafax, parlamentarii PDL si PNL au votat la vedere.

Dupa anuntarea rezultatului votului, senatorul PSD Ecaterina Andronescu le-a multumit colegilor si a declarat: "Ma voi bate pentru a-mi dovedi nevinovatia in justitie si va rog sa nu va pierdeti increderea in onestitatea mea, merita sa ma bat, pentru ca e singura mea avere".

De ce anume o acuza procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pe Ecaterina Andronescu:

Pe 26 septembrie 2014, DNA a anuntat ca vrea sa inceapa urmarirea penala impotriva a noua ministri din guvernele Nastase si Boc pentru fapte de coruptie, in dosarul cunoscut sub numele Microsoft. Insa in acest dosar, pe langa contractele de achizitionare a unor licente Microsoft in scolile din Romania, in atentia procurorilor a intrat si Programul "Sistem Educational Informatizat" (SEI) - pentru care Ecaterina Andronescu este acuzata de mai multe fapte de coruptie.

Pe scurt, procurorii sustin ca mai multi ministri din Guvernul Nastase si Guvernele Boc 1, 2 si 3 au savarsit fapte de coruptie pentru a incheia sau a prelungi contracte cu preturi umflate, care au dus la pagubirea bugetului de stat. Proiectele in cadrul carora ar fi avut loc faptele de coruptie: licentele Microsoft in scoli si Programul "Sistem Educational Informatizat" (SEI).

La Ecaterina Andronescu, procurorii spun ca in perioada 2001 - 2009 aceasta ar fi pretins si primit de la firma SIVECO si firmele colaboratoare foloase necuvenite constand in sume de bani sau calculatoare, pentru sine sau pentru altul, in scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu ministerul.

Fragment din comunicatul DNA:

"ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei si Cercetarii in perioada 28 decembrie 2000 - 19 iunie 2003, ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii in perioada 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009 si in prezent senator in Parlamentul Romaniei, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, constand in aceea ca ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului 'Sistem Educational Informatizat' si respectiv pentru proiectul ce a vizat licentierea Microsoft; ar fi initiat si avizat proiecte de Hotarari de Guvern prin care a urmarit favorizarea firmelor Compaq si Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora; ar fi stabilit, printr-un Memorandum, firmele care sa participe la realizarea proiectului, atestand in mod nereal ca acestea fac parte dintr-un consortiu; ar fi stabilit procente de participare la proiect in favoarea anumitor firme; ar fi acceptat cesiunea contractului de catre SIVECO, desi invocase necesitatea achizitiei de la aceeasi sursa; ar fi inlesnit firmei SIVECO si colaboratorilor sai incheierea contractului in conditiile lipsei de competitie, incheind contractul in conditii oneroase pentru ministerul pe care il conducea, toate acestea avand drept consecinta prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achizitiei de servicii si produse la preturi peste valoarea de piata: licente cu circa 30 - 40% mai scumpe, calculatoare si produse software la preturi cu pana la 50% mai mari decat cele pentru aceleasi produse sau produse similare de pe piata; in perioada 2001 -2009, ar fi pretins si primit de la firma SIVECO si firmele colaboratoare foloase necuvenite constand in sume de bani sau calculatoare, pentru sine sau pentru altul, in scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu ministerul".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

2 BREAKING CCR a respins sesizarea președintelui Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor p…

3 Ca-n filme! Ea este consiliera PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale moșmondite!

4 Asta se lasă cu pușcărie! / DOCUMENTUL care confirmă că la Sectorul 1 s-au găsit în urne mai multe buletine de v…

5 ȘOC la vârful UE! Fondarea unei noi UE fără Ungaria și Polonia! Premierul Olandei încalcă în premieră un tabu …