Iohannis: Corlățean a fost pion de sacrificiu, Ponta trebuia să demisioneze

Iohannis: Corlățean a fost pion de sacrificiu, Ponta trebuia să demisioneze

Candidatul ACL la Președinție, Klaus Iohannis, a declarat luni seara, la Realitatea TV, că ministrul de Externe, Titus Corlățean, a fost trimis acasă doar pentru a părea în fața lumii că cineva a fost găsit vinovat pentru scandalul din diaspora și că ar fi fost necesară, de fapt, demisia premierului Victor Ponta.

'Guvernul Ponta a vrut să găsească un pion de sacrificiu, ceea ce s-a întâmplat acum nu este demisia ministrului Corlățean, este decizia primului ministru, candidatul Victor Ponta. A fost trimis acasă. Domnul Corlățean a fost trimis acasă ca să pară în fața lumii că cineva a fost găsit vinovat pentru acest scandal care s-a produs cu votul în diaspora. Nu cred în această măsură și vă spun că dacă cineva trebuia să demisioneze astăzi, acel cineva era primul ministru Ponta', a spus Iohannis.

Acesta a adăugat că nu crede că prin această demisie se rezolvă ceva, cum de altfel nu crede că noul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, poate să rezolve problema votului din diaspora, întrucât e foarte târziu.

'Nu am încredere deloc în acest Guvern, nu am încredere în primul ministru Ponta și nu am încredere absolut deloc în această măsură (demisia lui Corlățean, n.r.). Este un scandal imens ce s-a întâmplat pe 2 noiembrie în diaspora, mii de oameni, deci nu câțiva, mii de oameni, de români, nu au putut să-și dea votul candidatului lor. Acum, după ce am cerut, de mai bine de o săptămână, suplimentarea secțiilor de vot în diaspora, suplimentarea cabinelor de vot în secțiile care sunt în diaspora, am solicitat măsuri clare ca să putem și noi să înțelegem ceva dacă se mișcă ceva acolo sau nu, iată că nu s-a întâmplat nimic, Ministerul de Externe a continuat mereu cu acel text 'Nu se pot suplimenta secțiile'. Până când a venit BEC și a spus clar că în România unde se votează pe listă permanentă nu se pot suplimenta secțiile, dar acest lucru nu este valabil pentru diaspora. Dacă se dorea, se putea foarte bine', a susținut candidatul ACL.

Acesta a subliniat că așa cum Guvernul Ponta "a știut să vină peste noapte cu tot felul de ordonanțe'', putea să vină și cu o OUG prin care să creeze un cadru prin care se suplimenta numărul secțiilor de votare de peste hotare.

Klaus Iohannis a mai afirmat că Guvernul trebuie să se miște foarte repede dacă dorește să rezolve problema secțiilor de vot din străinătate, deoarece sâmbătă va fi prea târziu.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”