Iohannis despre Antonescu: Ridică semne de întrebare. Ar fi trebuit să fie 100% lângă candidatul PNL

Iohannis despre Antonescu: Ridică semne de întrebare. Ar fi trebuit să fie 100% lângă candidatul PNL

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a declarat marţi că s-ar fi aşteptat ca fostul lider PNL Crin Antonescu să îl sprijine în cursa prezidenţială, deoarece ar fi absolut normal ca un fost preşedinte liberal să fie sută la sută pentru candidatul propriului partid.

Întrebat la RFI cum vede rezervele exprimate de Antonescu în a susţine candidatura sa la prezidenţiale, Iohannis a răspuns: ”Recunosc că m-aş fi aşteptat la altceva, şi nu m-aş fi aşteptat la altceva faţă de persoana mea, ci faţă de Partidul Naţional Liberal. Mie mi s-ar părea absolut normal ca un fost preşedinte al PNL să fie sută la sută pentru candidatul propriului partid. Orice altceva trebuie să ne dea semne de întrebare”.

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, săptămâna trecută, că nu are un candidat preferat la alegerile prezidenţiale, el arătând că nu îl susţine pe Klaus Iohannis , candidatul PNL, pentru că nu este convins de acesta.

Întrebat, într-o emisiune la TVR 1, care este candidatul său preferat în această campanie electorală, Antonescu a răspuns: ”Nu am”.

Întrebat dacă, în calitate de liberal, nu are un candidat preferat şi dacă nu îl preferă nici pe candidatul propus de PNL, Antonescu a răspuns: ”Nu”.

Întrebat, ulterior, de ce nu îl susţine pe Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidenţiale, Antonescu a răspuns: ”Pentru că nu sunt convins”.

La observaţia moderatorului că el a fost cel care l-a propus pe Iohannis pentru funcţia de premier şi l-a ”făcut” prim-vicepreşedinte al PNL, Antonescu a replicat că aici este vorba despre Preşedinţia României.

”Vorbim de Preşedinţia României aici. Aici nu e vorba de prietenie. Capacităţile diferă. Adică un om capabil să bată cuie nu e capabil să meargă şi în cosmos. Un om capabil chiar să fie prim-ministru nu e neapărat capabil să fie preşedinte. Sunt lucruri foarte diferite”, a spus Antonescu.

El a arătat că, pentru persoana sa, Iohannis a ridicat un semn de mare întrebare când a făcut declaraţii contradictorii despre evenimentele din 2012.

„În momentul în care domnul Iohannis vine şi spune două lucruri contradictorii despre întâmplările din 2012, pentru mine asta, la un candidat prezidenţial, e un semn de mare întrebare”, a subliniat Antonescu.

El a arătat că, în ciuda acestui lucru, ca şi a altora, de detaliu, convingerea sa că România nu are nevoie de un preşedinte pesedist nu este zdruncinată.

„Asta nu îmi zdruncină convingerea că nu avem în ruptul capului nevoie de un preşedinte pesedist, în speţă domnul V Victor Ponta şi bineînţeles nici de vreun băsist”, a mai spus Antonescu.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski