Iohannis: După ce câştigăm alegerile din noiembrie ne vom apuca, prin moţiune, să schimbăm guvernul

Iohannis: După ce câştigăm alegerile din noiembrie ne vom apuca, prin moţiune, să schimbăm guvernul

Liderul PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, a declarat, miercuri, la Galaţi, că după ce va câştiga alegerile din noiembrie, se va încerca, "prin moţiune de cenzură, absolut constituţional", schimbarea Guvernului PSD, "pentru că aşa nu se mai poate".

Iohannis: După ce câştigăm alegerile din noiembrie ne vom apuca, prin moţiune, să schimbăm guvernul (Imagine: Marian Buga/Mediafax Foto)

"Aştept efecte pozitive atunci când noul PNL va da guvernarea, lucru care se va întâmpla. Vom vedea, cel târziu peste doi ani, când vom avea alegeri parlamentare. Cu cât se mişcă PSD-ul aşa cum se mişcă, cu atât vine mai stringentă necesitatea de a schimba acest guvern. După ce câştigăm alegerile din noiembrie, ne vom apuca şi vom vedea cum putem, prin moţiune de cenzură, absolut constituţional, să schimbăm guvernul, pentru că aşa nu se mai poate", a spus Klaus Iohannis , citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a mai spus că un rol important în alegerile prezidenţiale va avea şi preşedintele Traian Băsescu , precizând însă că speră ca acesta să dovedească imparţialitate.

"Actualul preşedinte va avea un rol destul de important. Nu cred că este cazul să ne facem alte calcule. Speranţa mea este că preşedintele aflat în funcţie o să joace corect, imparţial, în aşa fel încât, în final, rezultatul să fie spre binele României", a mai spus liderul PNL.

Klaus Iohannis a mers, miercuri, la Galaţi şi Brăila, alături de Vasile Blaga , Mihai Răzvan Ungureanu , Cezar Preda , Mihai Voicu şi Alina Gorghiu .

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /