Iohannis își propune să obțină 35% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale

Iohannis își propune să obțină 35% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat luni, la Realitatea tv, că își propune să obțină în primul tur al alegerilor prezidențiale 35% din voturi, urmând să se confrunte în turul al doilea cu candidatul PSD, Victor Ponta.

Întrebat ce rezultat crede că va obține Victor Ponta în primul tur, liderul liberalilor a răspuns, zâmbind, că estimează un scor de 36%.

Iohannis a mai spus că se așteaptă ca, între cele două tururi de scrutin, toți foștii lideri liberali, inclusiv Crin Antonescu, să se mobilizeze și să îi susțină candidatura. El a exclus, în schimb, orice negociere cu candidații eliminați în primul tur, pentru o eventuală susținere în turul al doilea.

"Eu nu mă bazez pe voturi dirijate de politicieni, pentru că nu cred în așa ceva. Eu mă bazez pe voturile alegătorilor. Nu am de gând să fac negocieri complexe cu vreun politician, eu mă bazez pe voturile alegătorilor (...), fiindcă alegătorul nu urmează politicianul pe care l-a votat în primul tur, dacă acela iese din competiție. Alegătorul vede că rămân doi politicieni și se hotărăște, pentru unul sau pentru celălalt. Și de data aceasta este foarte simplu, unul este de stânga și eu sunt de dreapta", a explicat președintele PNL.

El a dezmințit zvonurile referitoare la o eventuală retragere a sa din cursa prezidențială.

"Sunt candidatul ACL, rămân candidatul ACL și am de gând să câștig președinția", a spus Klaus Iohannis.

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Cristina Tatu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!