Iohannis: Mă aștept la atacuri dure, dar ei vor rămâne cu atacurile și eu cu voturile

Iohannis: Mă aștept la atacuri dure, dar ei vor rămâne cu atacurile și eu cu voturile

Președintele PNL, Klaus Iohannis, candidat ACL la Președinția României, a declarat vineri, la Sibiu, că se așteaptă la atacuri dure în această campanie electorală, însă este convins că el va rămâne, la final, cu voturile cetățenilor.

Foto: (c) ALEX MICSIK/AGERPRES ARHIVĂ

Întrebat dacă se așteaptă la atacuri dure în această campanie, Klaus Iohannis a răspuns afirmativ, arătând însă că este optmist că și această primă campanie pentru prezidențiale pe care o duce să se încheie cu victoria sa, la fel cum s-au încheiat cele patru în care s-a bătut pentru a obține funcția de primar al Sibiului.

"Sigur. Dar ei vor rămâne cu atacurile și eu cu voturile (...) Este foarte bine bine. Nu mi se pare nimic senzațional. Sunt la a cincea campanie, toate au început la fel și până acum toate s-au terminat într-un fel, poate și asta. Nu este fundamental diferită. Sigur, miza este cu totul alta, amploarea este cu totul alta, dar metodele contracandidaților mei nu s-au schimbat peste ani", a declarat Klaus Iohannis.

Liderul PNL a afirmat că Sibiul, orașul unde a câștigat de patru ori mandatul de primar cu scoruri record, de peste 80% de procente, este cartea sa de vizită. Întrebat de ce a început campania electorală la Sibiu, prin inaugurarea unui loc de joacă pentru copii, într-un cartier mărginaș al orașului, Klaus Iohannis a spus: "Mi s-a părut cel mai potrivit așa, fiindcă ceea ce se numește cartea mea de vizită este Sibiul, nu altceva.

Și faptul că avem acum un loc de joacă nou, după părerea mea foarte frumos, cred că este un început de campanie așa cum ne-o imaginăm noi, sibienii. Alții au altă imaginație și au început altfel, dar eu cred că dacă vorbim despre România lucrului bine făcut, e bine să începem cu un lucru bine făcut. Și acesta este un lucru și bine făcut și, din discuțiile cu oamenii de aici, și bine primit."

Klaus Iohannis a adăugat că nu știe dacă este o coincidență faptul că și principalul său contracandidat, liderul Partidului Social Democrat, premierul Victor Ponta, și-a început campania tot acasă. "Nu știu dacă este o coincidență, dar pentru mine este o intenție că am început aici", a spus Klaus Iohannis.

Primarul Iohannis a inaugurat vineri, în cartierul Valea Aurie aflat la periferia municipiului Sibiu, cel mai modern loc de joacă pentru copii și primul cu dotări pentru bebeluși. Edilul șef al Sibiului a precizat cu această ocazie că și în acest an, municipalitatea a investit în jur de un sfert de milion de lei, pentru amenajarea locurilor de joacă pentru copii. Potrivit lui Iohannis, în urmă cu doi ani, primăria a investit 400.000 de lei în locurile de joacă din cartiere.

"Acesta este primul loc de joacă cu dotări specifice pentru copii sub trei ani", a explicat Klaus Iohannis.

El a recunoscut că s-a gândit să amenajeze spații de joacă și pentru copiii de până la trei ani, după ce în urmă cu un an, un tată i s-a plâns că nu există locuri de joacă pentru bebeluși în Sibiu.

Klaus Iohannis își va continua vineri campania electorală chiar în holul Primăriei municipiului Sibiu, unde își va lansa autobiografia "Pas cu pas". Acest eveniment este o premieră pentru Primăria Sibiu și pentru primar, care va da autografe pentru prima dată în cei 14 ani de când conduce administrația municipiului Sibiu.

AGERPRES / (A — autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…