Iohannis şi-a prezentat programul pentru alegerile prezidenţiale la Palatul Parlamentului

Iohannis şi-a prezentat programul pentru alegerile prezidenţiale la Palatul Parlamentului

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, şi-a prezentat, luni, programul pentru alegeri ”România lucrului bine făcut”, într-un eveniment la Palatul Parlamentului, în prezenţa a aproape 800 de persoane, moderator al evenimentului fiind Emil Hurezeanu.

La prezentarea programului lui Iohannis au participat parlamentari ai PNL şi PDL, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai ambasadelor de la Bucureşti, dar şi simpatizanţi ai ACL.

Între cei care au vorbit la evenimentul de lansare a programului ”România lucrului bine făcut” s-au numărat Gheorghe Piperea şi Emil Hurezeanu, acesta din urmă făcând şi prezentarea evenimentului.

Iohannis a fost ultimul vorbitor şi a susţinut un discurs în care a făcut prezentarea generală a documentului, distribuit sub formă tipărită invitaţilor.

Programul prezidenţiabilului ACL are 78 de pagini şi este împărţit în două capitole mari: ”Un proiect pentru viitorii 10 ani – România lucrului bine făcut” şi ”11 teme majore de dezbatere şi consens naţional”.

”Eu cred că ceea ce ni se potriveşte este tocmai filosofia lucrului bine făcut. Vine din trecutul nostru, din ceea ce am construit ca naţiune de-a lungul timpului. Există părţi din moştenirea noastră istorică şi culturală care sunt expresia «lucrului bine făcut» şi cu care ne mândrim (...). De ce România lucrului bine făcut este o viziune prezidenţială? Pentru că preşedintele este cel care poate imprima o direcţie naţiunii”, a susţinut prezidenţiabilul ACL.

Liderul PNL a vorbit despre independenţa justiţiei, statul de drept, parteneriatul strategic cu SUA şi apartenenţa la UE, dar şi despre educaţie, sănătate şi sistemul de pensii.

De asemenea, el a abordat tema legată de continuarea procesului de revizuire a Constituţiei, descentralizare şi regionalizare, precum şi reformarea sistemului electoral şi de finanţare a partidelor.

Cei prezenţi la eveniment au putut achiziţiona de la un stand amplasat la intrarea în sală cartea lui Klaus Iohannis ”Pas cu pas, pe drumul drept”.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

5 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…