Ludovic Orban:Vom cere în instanţă şi la CC încetarea mandatului oricărui ales care schimbă partidul

Ludovic Orban:Vom cere în instanţă şi la CC încetarea mandatului oricărui ales care schimbă partidul

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat, marţi, că ACL va ataca în contencios administrativ şi la Curtea Constituţională şi va solicita încetarea mandatului fiecărui ales local care îşi va schimba partidul, urmând să ceară obligarea acestora de a reveni în partidele din care au plecat.

Ludovic Orban:Vom cere în instanţă şi la CC încetarea mandatului oricărui ales care schimbă partidul (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Ludovic Orban a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte, că Alianţa Creştin Liberală va ataca în contencios administrativ şi va cere obligarea în instanţă a autorităţilor locale să constate încetarea mandatelor aleşilor locali care îşi vor schimba partidul după intrarea în vigoare a ordonanţei care le va permite acest lucru.

Orban a explicat că se vor face atâtea acţiuni câţi aleşi locali vor decide să plece din partidele lor.

”Vom ataca în contencios administrativ orice autoritate locală care refuză încetarea mandatului aleşilor locali care şi-au schimbat culoarea politică. În mod evident, cu fiecare atac în contencios vom invoca excepţii de neconstituţionalitate astfel încât Curtea Constituţională să aibă atâtea schimbări de partid politic câte vor face aleşii locali, atâtea excepţii de neconstituţionalitate. De asemenea, şi aici este lucrul cel mai important care reprezintă şi un mesaj pentru aleşii locali, vom solicita atât în atacul în contencios cât şi în sesizarea Curţii Constituţionale încetarea mandatului oricărui ales local care şi-a schimbat partidul politic după emiterea ordonanţei şi care va refuza să revină la partidul politic după declararea ordonanţei ca neconstituţională. Atât timp cât Curtea Constituţională declară ca neconstituţională această ordonanţă, noi vom solicita Curţii Constituţionale ca, în pronunţarea pe care o va face, să anuleze orice fel de efect al ordonanţei neconstituţionale. Ca atare, să oblige orice ales local care şi-a schimbat partidul politic să revină în partidul politic în care era înainte de ordonanţă, iar în caz contrar, în cazul în care refuză să revină în partidul politic, să-şi piardă mandatul”, a afirmat liderul PNL.

Ludovic Orban, care de săptămâna trecută este şi co-preşedinte al ACL Dâmboviţa alături de liderul PDL Dâmboviţa Iulian Vladu , a mai spus că ”imediat după publicarea OUG” care permite trecerea aleşilor locali de la un partid la altul ACL va sesiza Avocatul Poporului.

”Nu ne aşteptăm la niciun fel de reacţie din partea lui Victor Ciorbea , care la bătrâneţe s-a vândut pentru o funcţie către PSD şi care nu credem că mai poate să iasă din starea de slujitor al PSD. Cu toate astea, vom încerca, în speranţa că această instituţie fundamentală a democraţiei care este Avocatul Poporului va face ceea ce e normal şi corect”, a mai spus Orban.

La rândul său, preşedintele PDL Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu, a acuzat că asupra primarilor din judeţ se fac presiuni din partea membrilor PSD pentru ca aceştia să îşi părăsească partidele.

Vladu a spus că sunt patru categorii de primari pe care PSD încearcă să îi convingă să se înscrie în partid.

Potrivit lui Vladu, o categorie este ”cea a primarilor care au dosare penale în instanţă şi cărora li s-a promis de către PSD că vor scăpa de aceste dosare”, o altă categorie o reprezintă primarii care au proiecte europene şi au nevoie de co-finanţare, cea de-a treia categorie sunt ”oportuniştii”, iar o a patra categorie ar fi ”primarii care sunt şantajaţi că membrii familiilor lor care lucrează în instituţii publice îşi vor pierde locul de muncă sau că rudele lor care au firme vor primi controale şi amenzi”.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /