MAE: Doar 300 de persoane puse la dispoziție pentru completarea secțiilor sunt din cadrul centralei

MAE: Doar 300 de persoane puse la dispoziție pentru completarea secțiilor sunt din cadrul centralei

Ministerul de Externe precizează că din cele aproximativ 800 de persoane puse la dispoziție de instituția menționată Biroului electoral 48 pentru secțiile de votare din străinătate (BE48SVS) pentru completarea birourilor secțiilor de votare din afara granițelor, doar 300 sunt din cadrul centralei MAE, restul fiind personal aflat deja în străinătate.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, întocmirea listei cu personalul ministerului care a fost pus la dispoziția BE48SVS face parte din setul de măsuri avute în vedere pentru buna organizare și desfășurare al celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

"În funcție de necesarul pentru completarea birourilor secțiilor de votare din străinătate, BE48SVS va desemna persoane din lista cu personal disponibil înaintată de MAE. Ministerul Afacerilor Externe recomandă, din rațiuni practice și financiare, utilizarea personalului aflat deja în străinătate. Prin urmare, nu se pune problema unei așa-zise 'depopulări' a centralei MAE", se precizează în comunicatul amintit.

Sursa menționată subliniază că în această perioadă MAE își desfășoară activitatea în parametri normali, iar instituția dispune de resursele necesare îndeplinirii atribuțiilor ce îi revin pentru buna organizare și desfășurare a turului al doilea al alegerilor prezidențiale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /