,,Marșul Cavaleriei''/DEMONSTRAȚIE de FORȚĂ a ARMATEI SUA în România

,,Marșul Cavaleriei''/DEMONSTRAȚIE de FORȚĂ a ARMATEI SUA în România

Aproximativ 400 de militari americani din Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA, cu peste 80 de mijloace tehnice, vor participa, in zilele de 13 si 14 mai, la "Marsul Cavaleriei", de la Mihail Kogalniceanu (Constanta) la Cincu (Brasov), informeaza Ministerul Apararii Nationale.

"Marsul Cavaleriei demonstreaza legaturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii si Romania, puterea Aliantei Nord-Atlantice si importanta interoperabilitatii militare," considera reprezentantii Regimentului 2 Cavalerie, unitate care va participa la Cincu, la exercitiul "Sarmis 15".

In trecerea prin Ploiesti, Sinaia si Brasov, soldatii americani, alaturi de partenerii din Fortele Terestre ale Armatei Romaniei, vor participa la activitati publice menite sa raspunda indemnului "onoram trecutul, asigurand viitorul".

Vehiculele militare care participa la "Marsul Cavaleriei" vor fi impartite in mai multe grupuri pentru a reduce pe cat posibil blocajele in trafic. Ele se vor deplasa de la Mihail Kogalniceanu prin Harsova, Slobozia, Ploiesti, Sinaia si Brasov pentru a ajunge la Cincu.

Pe itinerariul de deplasare vor exista temporar unele restructii de trafic.

Miercuri, 13 mai, intre orele 15.30 si 19.00, Mall-ul Shopping City din Ploiesti va gazdui o ceremonie de bun venit. Publicul este invitat sa participe si sa interactioneze cu militarii care participa la mars, potrivit sursei citate.

La baza sportiva Decathlon, vor fi organizate un meci de fotbal intre militarii americani si cei de la Baza 2 Logistica "Valahia" din Ploiesti si o partida de baschet cu elevi ai Colegiului National Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

Joi, 14 mai, de la ora 10.00 la 11.30, militarii americani si romani vor omagia, la placa comemorativa de la intrarea in orasul Sinaia, memoria pilotilor americani cazuti in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

De asemenea, ei vor depune coroane de flori la monumentul Eroilor din Piateta Vulturii Libertatii. Publicul este invitat sa participe.

Tot joi, 14 mai, in intervalul orar 15.00 la 18.00, la Brasov, publicul este invitat sa asiste la ceremonia de bun venit organizata in Piata Bibliotecii Judetene "George Baritiu".

Participantii vor putea viziona vehiculele americane si romanesti si vor avea ocazia sa afle detalii despre posibilitatile unei cariere in cadrul Armatei Romaniei.

Puteti urmari Marsul Cavalerilor pe retelele de socializare cu ajutorul hashtag-ului #MarsulCavaleriei.

1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, Romania si SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de lupta, vor participa, in perioada 15 mai - 6 iunie, la exercitiul multinational de instruire prin simulare reala si cu trageri de lupta "Sarmis 15", in garnizoana Brasov si la Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre din Cincu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”