Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Meleșcanu: Dacă am reuși să colectăm impozitele și taxele la nivelul Bulgariei, ar rezulta 10 miliarde euro în plus pe an

Candidatul independent în alegerile prezidențiale, Teodor Meleșcanu, susține că, dacă în România s-ar reuși colectarea impozitelor și taxelor "la nivelul Bulgariei", ar rezulta "10 miliarde euro în plus pe an, fără niciun efort deosebit".

"Dacă vă uitați la România, unde rata de colectare a taxelor și impozitelor este de aproximativ 32%, față de peste 80% în Elveția sau în Germania, realizăm imediat principala dificultate pe care o are statul român. Evident că toată lumea se așteaptă ca statul să intervină cu programe sociale, de pensii, cu investiții în infrastructură, dar, în același timp, toată lumea este foarte conștientă de faptul că încasările la buget sunt foarte mici. În Bulgaria, rata de colectare a impozitelor și taxelor este de 42%. Este cu 10% mai mare ca în România. Dacă am reuși să colectăm impozitele și taxele la nivelul Bulgariei, ar rezulta 10 miliarde euro în plus pe an, fără niciun efort deosebit", a spus Meleșcanu, luni, la dezbaterea "România și calea consensuală", organizată cu prilejul lansării volumului "Elveția — un model pentru România" — autori Radu Golban și Mihaela Brîndușa Tudose.

Potrivit lui Teodor Meleșcanu, în România nu s-a realizat niciodată un proiect de lege în urma unei inițiative populare.

"Toate legile care se adoptă în Elveția, se adoptă prin referendum. O să îmi spuneți că este o chestiune imposibil de realizat. Ea se face foarte bine. (...) Nu vreau să aveți impresia că Parlamentul este un simplu organism care pune ștampilă pe ce a hotărât poporul prin referendum. Este cel care creează normele juridice prin care voința populară, exprimată în cadrul referendumului, se pune în acțiune. Și noi avem, în Constituție, posibilitatea unei inițiative populare, dacă nu mă înșală memoria, 400.000 de semnături, niciodată nu s-a realizat în România un proiect de lege care să fie rezultatul unei inițiative populare", a mai afirmat candidatul independent.

De asemenea, Meleșcanu a mai arătat că ar fi adeptul unui Guvern de uniune națională.

Principiul consensualității în Guvern ar fi o idee foarte bună. Aș favoriza un Guvern de uniune națională în România, care să fie o reprezentare mult mai largă a tuturor partidelor, dacă se poate, din Parlament", a adăugat Meleșcanu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

2 VIDEO Înregistrări care vor arunca în aer PSD! RISE Project anunță dezvăluiri fără precedent!

3 VIDEO S-a detonat NUCLEARA! Cum s-a pus la cale LINȘAREA mediatică a șefei DNA!

4 BREAKING! Curtea Supremă, lovitură MORTALĂ pentru CCR? Pică toate deciziile care au UCIS Justiția?

5 ALERTĂ Codrin Ștefănescu anunță că PSD va modifica legile pentru ca magistrații care au „greșit” față de corup…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend