MICROSOFT/,,CIRIPEII'' au fost PREMIAŢI cu arest la domiciliu

MICROSOFT/,,CIRIPEII'' au fost PREMIAŢI cu arest la domiciliu

După modelul Gheorghe Stelian-STELU, care şi-a făcut datoria faţă de organele statului şi a stat acasă încă de la începutul Dosarului Bica, alţi doi băieţi, care n-au fost niciodată de capul lor, vor pleca să stea acasă, în Dosarul Microsoft. 

Unul, adică Gabriel Sandu, a scris despre Lotul PDL, celălalt, adică Dumitru Nicolae-NIRO, despre Lotul PSD. 

Începând din după-amiaza zilei de vineri, să fiu Elena Udrea şi Adrian Năstase, n-aş mai dormi. Mi-aş face ordine în hârtii, că vin băieţii...

Noi am spus că vine CUTREMURUL...

Dumitru Nicolae NIRO despre Bittner şi Năstase

După cateva luni de arest, “Niro” a decis sa colaboreze cu procurorii DNA. Astfel, acesta a oferit detalii despre afacerea “Microsoft”, referindu-se la momente din timpul Guvernului Nastase. In acest context, Dumitru Nicolae si-a amintit despre intalnirile pe care le-a avut cu Alexandru Bittner, un om de afaceri apropiat, asa cum se stie, de fostul premier Adrian Nastase. Dezvaluirile lui Dumitru Nicolae se regasesc in declaratia cuprinsa de procurorii DNA in referatul cu propunere de inlocuire a masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, din data de 21 ianuarie 2015, (vezi facsimil) in ceea ce-l priveste pe "Niro".

Dumitru Nicolae: “Bittner Alexandru, pe parcursul acelei prime discutii ce am avut-o cu el, mi-a dat de inteles in mod explicit ca este foarte puternic... Mi-a solicitat sa-i dau sume de bani pe care... E vorba de sume mici de bani, de circa 10.000-20.000 dolari... Experienta mea cu Bittner a fost una destul de dura”

Vorbind despre relatia sa cu Alexandru Bittner, “Niro” a explicat ca s-a intalnit cu acesta in anul 2003, dupa ce acesta ar fi incercat sa ii preia afacerile. Dumitru Nicolae sustine ca s-a intalnit cu Alexandru Bittner la un restaurant din Parcul Herastrau. Cu acea ocazie, spune “Niro”, Bittner i-ar fi dat de inteles ca este un om foarte puternic.

Iată declaraţia lui Dumitru Nicolae “Niro” dată la DNA:

"In ceea ce priveste relatia mea cu Bittner Alexandru, as dori sa precizez un aspect legat de faptul ca acesta, incepand cu anul 2002, a incercat prin presiuni sa-mi preia afacerea, respectiv comertul cu China, care face obiectul activitatii Niro SA. Repet, in anul 2002, am perceput mai clar aceste presiuni, care erau in forma unor controale repetate ale autoritatilor asupra afacerilor personale.

Daca nu ma insel, in anul 2003, cand dupa circa 1 an jumatate – 2 ani de controale repetate am inteles ca e vorba de presiuni exercitate de Bittner Alexandru, motiv pentru care m-am intalnit cu acesta la un restaurant din parcul Herastrau pentru a discuta problemele. Bittner Alexandru, pe parcursul acelei prime discutii ce am avut-o cu el, mi-a dat de inteles in mod explicit ca este foarte puternic. Mi-a adus doua argumente pe care mi le aduc aminte, respectiv, un prim argument era legat de faptul ca un fost asociat de-al meu, Salitra Constantin, ar fi murit intr-un accident in ianuarie 1995, tirul implicat in accidentul acela fiind inchiriat la acel moment de catre Bittner Alexandru, iar un al doilea argument era legat de faptul ca datorita influentei lui s-ar fi blocat o afacere mare de construire a unui oras chinezesc pe o parcela de teren ce apartinea de parcul IOR. In fapt, argumentele lui Bittner Alexandru erau foarte puternice pentru mine pentru ca ambele momente la care facea referire m-au afectat foarte mult.

In fapt, doresc sa precizez ca semnasem la un anumit moment Memorandumul cu Primaria mun. Bucuresti pentru dezvoltarea acelui oras chinezesc. Repet ca, din acea discutie, coroborata cu informatiile pe care le aveam personal, din mediul de afaceri, nu numai ca Bittner Alexandru dadea de inteles ca este un om foarte puternic si are influenta asupra familiei Nastase (intelegand prin aceasta atat asupra premierului Adrian Nastase, cat si asupra sotiei acestuia, Dana Nastase), dar eram convins ca are aceasta putere de a influenta Guvernul.

Acest demers al lui Bittner Alexandru nu a fost dus la bun sfarsit si pentru faptul ca pentru a-l mai domoli in raporturile cu mine, am fost de acord ca la diferite cereri ale lui de a-i da sume de bani sa raspund pozitiv. Apreciez ca in anul 2003 de cel putin 6-7 ori, Bittner Alexandru mi-a solicitat sa-i dau sume de bani pe care, bineinteles, nu se punea problema sa le primesc inapoi. In opinia mea, e vorba de sume mici de bani, de circa 10.000-20.000 dolari pe care Bittner Alexandru mi le-a cerut si pe care eu am acceptat sa i le dau cash de obicei in urma unor intalniri pe care le aveam la un restaurant din parcul Herastrau, respectiv, la biroul acestuia situat in str. Ion Ionescu de la Brad.

Repet, experienta mea cu Bittner Alexandru a fost una destul de dura fiind nevoit sa-i dau acele sume de bani".


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului