Mircea Geoană anunță că oferă un nou proiect politic serios, integru

Mircea Geoană anunță că oferă un nou proiect politic serios, integru

Senatorul Mircea Geoană a anunțat, miercuri seară, că oferă un nou proiect politic, al unei stângi autentice, serioase, integre și europene, adresat atât colegilor din PSD și celor din afara partidului, dar nu a confirmat că a discutat despre acesta cu 50 de parlamentari, așa cum s-a vehiculat în presă în ultimele zile.

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Geoană susține că este dator să ofere un astfel de proiect milioanelor de români care l-au votat și tuturor celor care nu se mai simt reprezentați de actuala stângă și de clasă politică românească. El a evitat însă să precizeze dacă este vorba despre un nou partid politic și nu exclude "reinventarea partidelor existente".

"Voi oferi un nou proiect politic, care va fi deschis către colegii cu mintea la cap din PSD și către cei care nu sunt în PSD. Și voi face o ofertă care se va transforma, la momentul potrivit, într-un proiect politic bazat pe principii de competență, integritate. Cred că în acest moment nevoia de noutate este importantă. Asta nu înseamnă că partide existente nu pot fi reinventate, asta înseamnă să le scuturi zdravăn", a declarat Geoană la postul public de televiziune.

Întrebat dacă a discutat cu despre un astfel de proiect cu 50 de parlamentari, Geoană nu a confirmat acest număr, subliniind că el nu a căutat pe nimeni. "Cu foarte puțini (n.r. a vorbit). M-au căutat ei, eu nu i-am căutat", a argumentat el.

Fostul președinte al PSD s-a arătat convins că, dacă va exista un proiect politic cu adevărat atractiv pentru români, vor veni alături de acesta "o sută de parlamentari și milioane de oameni". "Nu mai pot eu că m-a dat Ponta afară din partid, e problema lor că au dat afară un fost șef de partid într-un mod inacceptabil. (...) Nevoia de a avea un proiect serios, integru, este uriașă. Și cred că obligația mea, care am fost votat de milioane de oameni, este de a persevera. Și sunt convins că vom avea shimbări spectaculoase pe scena politică, inclusiv în Parlament", a mai afirmat Mircea Geoană. AGERPRES / (AS — autor: Cătălina Matei, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...