MISTERIOASA mapă cu care a mers ambasadorul american la Iohannis/Pentru prima dată un comunicat oficial NU mai vorbește de lupta ANTI-CORUPȚIE/Altă informație CHEIE: Hans Klemm NU s-a întâlnit cu șefa DNA

MISTERIOASA mapă cu care a mers ambasadorul american la Iohannis/Pentru prima dată un comunicat oficial NU mai vorbește de lupta ANTI-CORUPȚIE/Altă informație CHEIE: Hans Klemm NU s-a întâlnit cu șefa DNA

Ambasadorul american la București, Hans Klemm, a fost luni după amiază la Palatul Cotroceni pentru o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. A doua întrevedere în 3 săptămâni ceea ce este un lucru neuzual în relațiile între un ambasador și țara unde e acreditat, după au comentat surse diplomatice pentru FLUX24 .

Mai mult în fotografiile publicate de Administrația Prezidențială se vede că ambasadorul american a venit la Cotroceni cu un dosar. Adică în limbaj diplomatic cu un punctaj clar de probleme care trebuie rezolvate, au relevat același surse pentru FLUX24.RO .

De altfel, comunicatul oficial al Administrației Prezidențiale INDICĂ problemele în suspensie: S-a convenit, totodată, asupra importanței acțiunilor care urmează să fie întreprinse pentru punerea în practică a celor discutate cu ocazia vizitei Președintelui României la Washington D.C.

Adică Iohannis are niște probleme pe care trebuie să le rezolve. Acestea i-au fost transmise de vicepreședintele Joe Biden. Iar ca să fie clar Hans Klemm a venit cu notițele pentru a le repeta pentru a fi probabil sigur că au fost bine înțelese și mai ales îndeplinite.

Demn de remarcat o premieră în relațiile româno-americane: pentru prima dată nu se mai vorbește de lupta anticorupție în comunicatul Administrației Prezidențiale. 

În comunicatul Casei Albe după întâlnirea Biden-Iohannis s-a vorbit apăsat de statul de drept, o schimbare de ton importantă a Administrației americane față de lupta anticorupție, Washingtonul insistând DOAR pe statul de drept, o referire directă la faptul că acesta nu este respectat. Acum nici acest subiect NU mai există în comunicatele oficiale.

De remarcat și aspectul că de 3 săptămâni de când se află la București, ambasadorul  Klemm s-a întâlnit cu mulți oficiali români.

Un nume lipsește de pe listă: Laura Codruța Kovesi.

Interesant în cheia celor semnalate și interviul realizat de Dan Tăpălagă cu ministrul de externe Bogdan Aurescu. Jurnalistul de la hotnews.ro tot insistă cu lupta anticorupție, dar răspunsurile lui Aurescu sunt în tonul Americii: STATUL DE DREPT.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...