Momente HALUCINANTE/SLUGILE lui Ponta din Comisia Juridică a Senatului au FUGIT din ședință

Momente HALUCINANTE/SLUGILE lui Ponta din Comisia Juridică a Senatului au FUGIT din ședință

Se întâmplă lucruri halucinante în Senatul României! Senatorii din coaliția condusă de Victor Ponta au fugit pur și simplu din Comisia Juridică după ce președintele comisiei, senatorul PNL Cătălin Boboc a supus la vot un proiect prin care plenului să i se propună adoptarea hotărârii de reținere a senatorului Dan Șova. Senatorii PSD+UNPR au cerut un moment de pauză pentru consultări dar nu s-au mai întors la ședință. De remarcat că senatorul UDMR din comisie a lipsit. Plenul urmează să se pronunțe. 

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), a anunţat, marţi, că în Comisia juridică au fost 5 voturi pentru şi 5 împotrivă pe proiectul de hotărâre privind cazul Dan Şova. 

Proiectul de hotărâre are un articol unic: "Senatul încuviinţează reţinerea şi arestarea preventivă a domnului senator Şova Dan Coman în dosarul nr 122/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie".

"Rezultatul votului, din păcate, e unul nefavorabil, în sensul în care propunerea mea n-a întrunit numărul de voturi, sunt 5 la 5. Cu toate acestea, pentru că Biroul Permanent ne-a cerut să trimitem un punct de vedere pentru a avea ce discuta în plen, acesta fiind totuşi suveran, trebuie s-o spun, vom trimite BP proiectul pe care l-am dezbătut astăzi, vom consemna şi rezultatul votului sperând că cei nouă (reprezentaţii puterii -n.r.) din BP nu vor face şi acolo un abuz de putere folosindu-şi voturilor şi vor trimite la plen un punct de vedere concret pe care să discutăm", a mai Boboc.

Votul a fost secret la cererea membrilor PSD ai Comisiei juridice.

La şedinţa Comisiei juridice au fost prezenţi 10 membri din cei 11, singurul absent fiind reprezentantul UDMR, Pataki Csaba.

În cadrul şedinţei, Ioan Chelaru (PSD) a propus ca proiectul de hotărâre să fie modificat în felul următor: "Senatul încuviinţează/nu încuviinţează reţinerea şi arestarea preventivă a domnului senator Şova Dan Coman". Propunerea sa a fost respinsă, deoarece la momentul respectiv lipsea senatorul PSD Marian Pavel, care a venit ulterior la şedinţă.

"Am propus colegilor din Comisie să discutăm pentru a găsi o soluţie, au ales să fugă, pentru că puteam, cu un singur om, dacă mai aveam, puteam să discutăm şi sigur ajungeam la o concluzie. Sper să decidă şi să trimită propunerea noastră în plen", a comentat Cătălin Boboc.

Întrebat dacă senatorul UDMR i-a explicat de ce nu a venit la Comisie, Boboc a a spus că n-a primit nicio explicaţie. "Ştiu că, de când s-a modificat regulamentul atunci când lipsesc colegi din Comisie (...) putea să o facă şi colegul de la UMDR", a afirmat el.

Întrebat dacă poate fi vorba de un joc al UDMR, Boboc a spus: "N-am de unde să ştiu, nu ştiu cum ar fi votat".



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...