Năstase, despre Ponta: Cred că ar trebui să se gândească foarte serios însă la turul al doilea

Năstase, despre Ponta: Cred că ar trebui să se gândească foarte serios însă la turul al doilea

Fostul premier Adrian Năstase consideră că Victor Ponta este "bine plasat" pentru turul I al prezidențialelor, adăugând că acesta "ar trebui să se gândească foarte serios însă la turul al doilea".

Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES FOTO

"Cred că la acest moment este bine plasat pentru turul unu, cred că ar trebui să se gândească foarte serios însă la turul al doilea", a spus luni seară, Adrian Năstase, la finalul lansării volumului "Destinul unui om de stânga. Amintiri", semnat de fostul președinte al României, Ion Iliescu.

Fostul premier PSD și candidat la prezidențialele din 2004 a arătat că urmărește "cu atenție ce se întâmplă" și a apreciat că Victor Ponta are argumentul "capacității de a lua decizii", dar și "handicapul guvernării, care creează nemulțumire".

"Urmăresc cu atenție ce se întâmplă. Sigur, bănuiesc că, până la urmă toți românii sunt interesați să afle care sunt ofertele electorale. Evident, cred că eu sunt subiectiv. Cred că Victor Ponta are o campanie electorală foarte bună, în sensul că este foarte dinamică, cu foarte multe ținte, care, sigur, au și o componentă guvernamentală. Dar, până la urmă, în perioada aceasta, aspectele de ideologie par să fi pierdut din valoare, din păcate, oamenii se uită la chestiunile concrete, la măsuri. Și are acest argument al capacității de a lua decizii. Sigur, în același timp, are și handicapul guvernării, care creează nemulțumire. Deci, cred că campania din punctul său de vedere merge bine", a spus Năstase, menționând că "poate ar fi și unele lucruri de spus, dar nu vreau să comentez public ceea ce ar putea să fie doar o părere subiectivă".

"Nu voi comenta lucrurile acestea. Sunt importante, fără îndoială, strategia este importantă, mesajele, mesajele către nehotărâți, eventuale alianțe. Unele au început să se vadă", a adăugat fostul premier.

El consideră însă că "până la urmă, va conta votul majoritar pentru revenirea la normalitate".

"Până la urmă, va conta votul majoritar pentru revenirea la normalitate, pentru stabilitate economică, pentru încredere internă, pentru această idee de unire, reconciliere i-au spus alții înainte", a subliniat Năstase.

Răspunzând unei întrebări, fostul premier a menționat că, după părerea sa, prin mesajul de unire al lui Victor Ponta, se poate da un mesaj de solidaritate.

"După părerea mea, ideea de unire a plecat de la faptul că în timpul mandatului prezidențial viitor se vor sărbători 100 de ani de la Unirea de la 1918. În felul acesta, sărbătorind cei 100 de ani de la Alba Iulia, poți să dai un mesaj pentru a reîntări, până la urmă, nevoia de unitate, nu numai de unire, nevoia de solidaritate în fața destinului pe care, teoretic, ar trebui să-l privim cu mai multă solidaritate", a spus el.

Totodată, pentru Adrian Năstase, "contracandidatul care îi va pune probleme lui Victor Ponta va fi cel care va intra în turul doi".

AGERPRES/(A — autor: Daniel Popescu, editor: Vicențiu Purcărea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro