Neamț: Primarul Gheorghe Ștefan și-a anunțat independența politică

Neamț: Primarul Gheorghe Ștefan și-a anunțat independența politică

Primarul municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a anunțat, luni, că a părăsit PDL și a devenit independent, iar în alegerile prezidențiale o va susține pe Elena Udrea, candidatul PMP.

Gheorghe Ștefan a precizat, la finalul ședinței de consiliu local, că a uzitat, săptămâna trecută, de prevederile ordonanței de guvern care permitea înscrierea în alt partid fără pierderea mandatului. El a menționat însă că nu este interesat de niciun alt partid.

'Joi am decis să devin primar independent și vreau să nu mai fac politică, ci doar politica cetățeanului, a administrației. Trebuie să facem lucruri bune pentru cetățenii din Piatra Neamț. Este ultimul mandat al meu de primar și nu voi mai face politică, dar nu înseamnă că nu am opțiuni politice', a declarat primarul Gheorghe Ștefan. Edilul de Piatra Neamț a susținut însă că în 2016 ar putea candida pentru președinția Consiliului Județean Neamț sau Parlament.

Cu privire la Elena Udrea, el a menționat că este cel mai bun candidat pentru că a făcut foarte multe pentru județ și regiunea Moldovei. 'Consider că Elena Udrea, deputat de Neamț și singurul candidat din regiunea Moldova este cel mai bun candidat și merită votul meu. Ca ministru a făcut pentru județul Neamț ce nu a făcut niciun ministru din 1990 până acum. Eu mă regăsesc în echipa ei. Toți candidații la prezidențiale sunt buni și au atuurile lor dar Elena Udrea este cel mai bun candidat', a declarat Gheorghe Ștefan.

În luna martie, primarul Gheorghe Ștefan a demisionat din funcția de președinte al filialei PDL Neamț iar în campania electorală pentru alegerile europarlamentare s-a implicat pentru Partidul Mișcarea Populară. De asemenea, Gheorghe Ștefan este membru al Fundației Mișcarea Populară.

Săptămâna trecută și primarul de Roman, Laurențiu Leoreanu și cei 10 consilieri municipali romașcani ai PDL și-au anunțat independența politică. De asemenea, toți consilierii județeni ai PDL au decis să devină independenți. Aceeași decizie au luat-o și viceprimarul municipiului Piatra Neamț și cinci consilieri municipali.

Filiala PDL Neamț mai are doar trei primari dintre cei 28 aleși la scrutinul din anul 2012.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /