Nesimţire PSD/Ecaterina Andronescu: Nu există probe, dacă aș considera că am o vină, aș fi demisionat

Nesimţire PSD/Ecaterina Andronescu: Nu există probe, dacă aș considera că am o vină, aș fi demisionat

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a declarat, după audierile de marți din Comisia juridică a Senatului, că nu există probe împotriva sa în dosarul privind licențele IT și că, dacă s-ar considera vinovată, și-ar fi prezentat deja demisia.

"Dacă aș considera că am o vină, aș demisiona de ieri. Noi trebuie să acceptăm că unii oameni pot să fie nevinovați și că nu trebuie să-i îngropăm de vii. (...) Comisia o să decidă. După părerea mea, nu este nimic legat de mine acolo. Nu există probe", a susținut senatoarea.

În opinia Ecaterinei Andronescu, situația în care se află nu afectează imaginea candidatului PSD-UNPR-PC în alegerile prezidențiale, Victor Ponta.

Senatorii juriști s-au reunit în ședință marți pentru a continua discuțiile referitoare la referatele DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foștilor miniștri Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu.

Biroul permanent al Senatului a hotărât pe 1 octombrie să înainteze Comisiei juridice copiile materialului probator și referatul DNA prin care se solicită declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul celor doi foști miniștri, pentru întocmirea unui raport, care urmează a fi înaintat conducerii Senatului și apoi plenului.

Ecaterina Andronescu, ministru al Educației și Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 — 19 iunie 2003, și Șerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 — octombrie 2003, sunt cercetați de DNA în dosarul licențelor IT.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”