O intoxicare marca EVZ via PSD-Iohannis la Grivco/Pentru EVZ, trădătorul de ţară Codruţ Sereş este sursă sigură. Singura

O intoxicare marca EVZ via PSD-Iohannis la Grivco/Pentru EVZ, trădătorul de ţară Codruţ Sereş este sursă sigură. Singura

După ce intoxicarea cu Iohannis în vizită la Băsescu promovată de Antena3 şi Ghiţă TV, şi susţinută din umbră de EVZ, stiripesurse, dcnews, şi alte instrumente de manipulare plătite de PSD, a cam rămas în coadă de peşte, o altă manipulare a fost lansată de Evenimentul Zilei. Cu o nesimţire greu de înghiţit, că despre deontologie nu mai poate fi vorba de mult la acest instrument PSD mascat, EVZ titrează, sub semnătura lui Dan Andronic,:

EXCLUSIV. Se spulberă încă o piesă din construcţia Iohannis. Martor ocular: “ÎN 2009, EU L-AM PRIMIT PE KLAUS IOHANNIS LA GRIVCO ȘI L-AM CONDUS LA DAN VOICULESCU”

Sereș, martor ocular la întâlnirea lui Iohannis cu Voiculescu, la GRIVCO
 
“Victor Ponta știe foarte bine că nu am fost niciodată la Grivco. El a fost omul de lângă Mircea Geoană. Îl provoc pe Ponta să aducă orice probă, oricât de mică sau indirectă care să dovedească faptul că eu am fost la Grivco. Nu am negociat nimic cu Victor Ponta, el a fost un personaj secundar. Nu am avut nicio treabă cu niciun lucru care se numește Grivco. Am aflat după multă vreme ce-i aia Grivco”, a spus Klaus Iohannis în data de 26 august 2014. Adică săptămâna care tocmai se încheie. Atunci am scris un editorial în care mă întrebam de ce se zbate Klaus Iohannis să susțină că nu a fost la GRIVCO, la Dan Voiculescu, când a fost mai mult decât evident că, imediat după căderea guvernului Boc, el a devenit canditatul PSD-PNL-PC pentru funcția de prim-ministru. Parcă mai conta dacă a fost la GRIVCO, sau nu…

Nu mă așteptam să vină o infirmare rapidă a poveștii. Pe scurt, în cursul zilei de sâmbătă am primit un email. Succint:
" Johannis minte. Am fost de față când s-a întâlnit cu Voiculescu la GRIVCO. Voiculescu e un om puternic. Nu l-ar fi numit premier al coaliției GRIVCO dacă nu-l vedea și nu avea garanții. Nu înțeleg jocul lui Johannis, dar se face de râs. Am fost prea mulţi prezenți acolo.

"Textul este identic cu cel primit pe email, am intervenit pe el minor, adăugând diacriticile. M-a lăsat cu gura căscată. Era o primă mărturie directă a faptului că Iohannis a mințit! M-am întrebat ce credibilitate putea avea martorul întâlnirii. De aceea am pus mâna pe telefon și l-am sunat. A urmat un dialog, pe care-l redau la fel de succint.

Dan Andronic: Bună ziua!

Martor Ocular: Bună ziua!

D.A. : Am primit un mesaj în care spuneți că ați fost cel care l-a introdus pe Klaus Iohannis la Dan Voiculescu, în biroul său de la GRIVCO, în anul 2009. Este adevărat?

M.O. : Este foarte adevărat.

D.A. : Vorbim de momentul 2009 (cel negat de Klaus Iohannis – n.a.)?

M.O. : Vorbim de momentul 2009, când propunerea lui Traian Băsescu de prim-ministru era Lucian Croitoru, iar Opoziția vroia să-I facă o contrapropunere. Se uniseră Geoană cu Antonescu și veniseră cu propria propunere de premier. Ăla-i  momentul.

D.A. : Repet! Vorbim de momentul 2009 și de locația GRIVCO…

M.O. : Da. Fuseseră mai multe întâlniri acolo. Una cu Mircea Geoană, alta cu Crin Antonescu, iar între timp Antonescu se înțelesese cu Geoană pe soluția Iohannis. Veniseră împreună la Dan Voiculescu să-l convingă să-i susțină. Din punct de vedere politic și mediatic.

D.A. : Și Klaus Iohannis a venit la GRIVCO?

M.O. : Iohannis a venit la întâlnire. Dan Voiculescu acceptase propunerea și ceruse să discute cu el.

D.A. : Iar dvs ați fost acolo când a venit Iohannis la GRIVCO?

M.O. : Eu am fost acolo. Au mai fost și alți oameni acolo. Eu nu am participat la întâlnire…

D.A. : Ați participat sau nu ați participat? Dacă nu, de unde știţi?

M.O. : N-am participat la întâlnire! Dar eu l-am primit la intrarea în sediu GRIVCO, ne-am strâns mâna, ne-am salutat și l-am condus în încăperea în care se afla Dan Voiculescu.

D.A.: Ce funcție aveaţi în acel moment?

M.O.: Eram foarte apropiat de Dan Voiculescu de ani de zile și urma să devin președintele Consiliului de Administrație la Intact Media Grup!

 Aceasta este prima parte a discuției pe care am avut-o preț de câteva minute cu Codruț Sereș. El este martorul ocular al acestei întâlniri, personaj care la acel moment era unul din oamenii de încredere al lui Dan Voiculescu. Au stat mult timp împreună. A lucrat la grupul de firme Grivco al lui Dan Voiculescu şi în anul 2001 s-a înscris în PUR. A deţinut funcţiile de şef al departamentului profesional de dezvoltare proiecte - în 2002, secretar general - în 2003, vicepreşedinte al PUR - în 2004. Tot în 2004 a fost desemnat candidatul PUR pentru funcţia de preşedinte al României dar, ca urmare a noii alianţe a partidului cu PSD, s-a renunţat la candidatura acestuia. Din 2005, PUR s-a transformat în Partidul Conservator şi Sereş este membru al acestui partid. În acelaşi an 2004, a devenit senator de Maramureş şi, în 2005- Ministru al Economiei şi Comerţului în guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, până în 2008. În anul 2009 s-a început urmărirea penală împotriva lui în dosarul privatizărilor strategice. Codruț Sereș a fost numit președinte al Intact în 2010. Ulterior, a trecut în Consiliul de Administrație al companiei. Sereș a fost și în Consiliul de Administrație al Editurii Intact (care editează Jurnalul Național) până în mai 2011. S-au despărțit în aprilie 2013.

De ce s-a hazardat Klaus Iohannis atunci când a lansat provocarea către Victor Ponta? S-a bazat pe tăcerea lui Mircea Geoană și Crin Antonescu? Posibil, numai că se dovedește de fiecare dată că Diavolul se ascunde în detalii. De această dată, Klaus Iohannis a uitat că a fost întâmpinat de cineva, plus alte câteva amănunte importante pe care le voi publica în ediția electronică de luni, ora 09.00, într-o a doua parte a convorbirii mele cu Codruț Sereș.

 Cine este Codruţ Sereş?

Codruţ Sereş (44 de ani) a fost senator PC în legislatura 2004-2008, ales în judeţul Maramureş şi a fost ministru al Economiei şi Comerţului. A absolvit în anul 1993 Academia Tehnică Militară şi în perioada 1993-1999 a lucrat în Ministerul Apărarii Naţionale. A părasit armata cu gradul de căpitan şi a absolvit Academia de Ştiinte Economice. A lucrat la grupul de firme GRIVCO al lui Dan Voiculescu, iar în anul 2001 s-a înscris în PUR. A deţinut funcţiile de şef al departamentului profesional de dezvoltare proiecte- în 2002, secretar general- în 2003, vicepreşedinte al PUR- în 2004. În 2004 a fost desemnat candidatul PUR pentru funcţia de preşedinte al României dar, ca urmare a noii alianţe a partidului cu PSD, s-a renunţat la candidatura acestuia. Din 2005, PUR s-a transformat în Partidul Conservator.

"Mulţumesc familiei Voiculescu"

În aprilie 2013, Sereş a părăsit trustul de presă Intact. El a fost, o perioadă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Intact Media Group. Sereş a fost şi în consiliul de Administraţie al Editurii Intact (care editează Jurnalul Naţional) până în mai 2011. "Am hotărât în urmă cu câteva zile să demisionez din funcţia de administrator al companiilor de media din grupul Intact. Decizia mea este una personală şi este motivată exclusiv de preocupările mele antreprenoriale. Mulţumesc familiei Voiculescu pentru oportunitatea pe care mi-a creat-o de a lucra o lungă perioadă de timp împreună: am fost, cred, un colaborator loial, sincer şi eficient. Iar amatorilor de cancanuri le răspund: despărţirea a fost una amiabilă, iar decizia mea este de a o pastra in aceasta notă!," explica Codruţ Sereş.

Funcţii şi condamnări

Fostul ministru PC al Economiei şi Comerţului Ioan Codruţ Şereş a primit cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracţional şi şase ani de închisoare pentru trădare prin transmitere de secrete, potrivit deciziei de ieri date de instanţa supremă. Judecătorii au comasat pedepsele şi au dispus ca Şereş să o execute pe cea mai grea, de şase ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă.

Stenograme cu discuţiile dintre Sereş şi Voiculescu

Dan Voiculescu: "Tu trebuie să spui clar că încercările factorilor politici de destabilizare şi de cutare nu vor reuşi, adică...discutăm amândoi"
Codruţ Sereş este nemulţumit, pe 24 noiembrie 2006, ora 12.22, că ziarul Jurnalul scrie despre acuzaţiile DIICOT. Dan Voiculescu îl asigură că totul se va rezolva.

Codruţ Sereş: Codruţ la telefon.
Dan Voiculescu: Da, Codruţ, m-ai căutat aseară.
Codruţ Sereş: Păi, v-am căutat aseară, că n-am înţeles nebunia de astăzi din "Jurnalul". Dan Voiculescu: Ce s-a întâmplat?
Codruţ Sereş: Nimic.
Dan Voiculescu: Ce dracu’ scrie în "Jurnalu’"?
Codruţ Sereş: Păi toate prostiile, ha, ha!
Dan Voiculescu: Adică?
Codruţ Sereş: Trădător, spion.
Dan Voiculescu: Cine, mă, tu?
Codruţ Sereş: Eu, da. Dan Voiculescu: Ăştia au înnebunit de tot. O să mă uit eu pe ziar şi o să vorbesc cu Tucă.
Codruţ Sereş: De acord, dar au scos două ediţii. În prima mai moale, în a doua mai dur.
Dan Voiculescu: Mai tare.
Codruţ Sereş: Da.
Dan Voiculescu: Da. Codruţ Sereş: Parcă au înnebunit.
Dan Voiculescu: Da, exact ăsta e cuvântul.
O să vorbesc cu Tucă.
Codruţ Sereş: Numai trădător şi spion nu am mai fost până acuma.
Dan Voiculescu: Şi scrie acolo că e Codruţ trădător şi spion?
Codruţ Sereş: Da. Şi eu, mă rog, şi Zsolt Nagy, dar nu-mi pasă mie de celălalt ministru, cât de mine.
Dan Voiculescu: Scrie de tine că eşti trădător şi spion?
Codruţ Sereş: Da, domnul Voiculescu, scrie.
Dan Voiculescu: Ăştia-s cretini.
Codruţ Sereş: Pe surse, pe surse mă dau, da. Pe sursele...alea deştepte.
Dan Voiculescu: Cretini, cretini. Pregăteşte-te, pregăteşte-te...
Codruţ Sereş: Mă pregătesc.
Dan Voiculescu: Astăzi sau mâine te caută cineva de la "Jurnalul", Dan Constantin probabil, să dai un interviu de o pagină în care să explici cum stă cu trădarea, cum stă cu...
Codruţ Sereş: Păi n-am ce să trădez, dracu’ să-i. Adică, vorba aia, la câte firme şi bănci de investiţii am întâlnit în doi ani, dacă aia e trădare...îmi bag picioarele!
Dan Voiculescu: Nu, nu, nu de trădare. Tu trebuie să spui clar că încercările factorilor politici de destabilizare şi de cutare nu vor reuşi, adică...discutăm amândoi.
Codruţ Sereş: Da, ok, bine. Mulţumesc.
Dan Voiculescu: Toate bune, pa!

Sfaturile lui Felix Dan Voiculescu l-a sunat pe Sereş, pe 24 noiembrie 2006, ora 21.51, şi îi transmite că va fi sunat de cineva de la "Antena" să dea explicaţii faţă de acuzaţiile DIICOT.

Codruţ Sereş: Da?
Dan Voiculescu: Codruţ, vezi că te sună cineva de la Antena să dai nişte explicaţii apropo de toate porcăriile astea şi rugămintea mea e următoarea: şi acum la Antenă, şi mâine când faci interviul pentru luni, şi în cele două comunicate de mâine, bagă o frază cu aceeaşi idee: că tu ai înţeles că deranjezi interesele politice prin demiterile şi suspendările pe care le-ai făcut.
Codruţ Sereş: Da?
Dan Voiculescu: Că nu te sperie presiunea asta care se face pe tine şi că vei continua să faci curăţenie în minister cât timp vei fi ministru.
Codruţ Sereş: Ok! Da.
Dan Voiculescu: Deci nu uita că unul dintre motivele pentru care se întâmplă asta sunt demiterile şi suspendările pe care le-ai făcut.
Codruţ Sereş: Da, nu uit.
Dan Voiculescu: Bine, te sună acuma.
Codruţ Sereş: Bine, mulţumesc.
Dan Voiculescu: "Dar noi ne vedem de treaba noastră" Codruţ Şereş şi Dan Voiculescu vorbesc pe 27 noiembrie, din nou ,despre ce scrie presa legat de acelaşi dosar şi îşi clarifică relaţiile după ce apăruseră zvonuri că Voiculescu s-ar dezice de Şereş.

Codruţ Sereş: V-am sunat să văd ce dracu’ se mai iveşte în zare, că m-au făcut ăştia praf azi toată ziua.
Dan Voiculescu: Cine ăştia?
Codruţ Sereş: Ziarele.
Dan Voiculescu: Adică?
Codruţ Sereş: Numai pe negativ, tot. Mai puţin "Jurnalul" de data asta.
Dan Voiculescu: Da, da, vezi de treabă!
Codruţ Sereş: Nu mai pricep nimic, vă spun sincer. D-aia v-am sunat.
Dan Voiculescu: Păi, ce să pricepi? E cum spui tu, e o campanie puternică, ai dat în interesele unora şi altora, şi oamenii reacţionează. Mafia economică, politică.
Codruţ Sereş: Asta aşa e, dar...
Dan Voiculescu: Dar noi ne vedem de treaba noastră.
Codruţ Sereş: Păi ne vedem de treaba noastră, domnule preşedinte, dar dacă în 2006, după ce nu faci jocuri, se întâmplă astfel de lucruri, cine dracu’ mai face vreodată treabă în ţara asta?
Dan Voiculescu: Nu ştiu asta.
Codruţ Sereş: Asta e.
Dan Voiculescu: Noi când o să fim la putere o să hotărâm.
Codruţ Sereş: Da.
Dan Voiculescu: Deci tu, vezi-ţi de-ale tale, destituie pe toată lumea.
Codruţ Sereş: Normal.
Dan Voiculescu: Pe cine n-a făcut treabă.
Codruţ Sereş: Pe cine n-a făcut treabă.
Dan Voiculescu: Fă planul de iarnă.
Codruţ Sereş: Am înţeles.
Dan Voiculescu: Aşa. Scrisorile alea, care am vorbit...
Codruţ Sereş: Au plecat.
Dan Voiculescu: Nu, nu, alea...
Codruţ Sereş: A, miercuri. Da, miercuri o facem pe aia, da.


Dan Voiculescu: "Că tu...ştii despre GRIVCO că a furat" Dan Voiculescu este supărat, pe 27 noiembrie 2006, ora 13.57, după ce a auzit zvonuri că Sereş ar fi spus "Că eu vreu să scap de tine, că tu...ştii despre GRIVCO că a furat". Sereş îl asugură că nu este nimic adevărat.

Dan Voiculescu: Vezi că mi-a ajuns la urechi o idee cretină, precum că între noi ar fi o problemă mare.
Codruţ Sereş: Ca de exemplu.
Dan Voiculescu: Că eu vreu să scap de tine, că tu...ştii despre GRIVCO că a furat.
Codruţ Sereş: Nu, nu, n-am scris, aţi văzut ce-am declarat despre GRIVCO.
Dan Voiculescu: Nu, nu e vorba de tine, mă, eu îţi spun ce aud.
Codruţ Sereş: A, da, păi să ştiţi că scenariul ăsta l-am auzit şi eu. Că vreţi să scăpaţi de mine şi ălălalt vrea să mă ia.
Dan Voiculescu: Aşa. Ca atare, rugămintea mea, dacă mai ai intervenţii pe tema asta...
Codruţ Sereş: Nu, mi-am propus să nu mai dau intervenţii pe tema asta.
Dan Voiculescu: Nu, nu, dar dacă te întreabă de mine: "domn’e, domnul Voiculescu este pentru mine un al doilea părinte, părinţii mei de la..."
Codruţ Sereş: "De la Zalău m-au dat pe mâna lui."
Dan Voiculescu: "...de la Zalău m-au dat domnului Voiculescu, să fie alături de mine, şi, ca atare, e ca un părinte." Codruţ Sereş: Da.
Dan Voiculescu: "Dacă părintele meu poate să-mi facă rău, totul e posibil, dar..."
Codruţ Sereş: "Puţin probabil."
Dan Voiculescu: "Dar relaţia mea e...." Aşa.
Codruţ Sereş: Ok.
Dan Voiculescu: Adică fii categoric, nu...
Codruţ Sereş: Am înţeles, bine.
Dan Voiculescu: Bine, Codruţ.
Codruţ Sereş: E clar.
Dan Voiculescu: Bine. Pa.

 Citeşte şi: http://www.comisarul.ro/politic/oamenii-lui-voiculescu-promova%C5%A3i-de-trustul-intact_119328.html&hl=codrut%20seres

Reacţia lui Iohannis pare copiată după comisarul.ro

“În România, libertatea de exprimare este garantată, dar constat că a minți este la fel de liber. Domnul Codruț Sereș nici nu știe cum arăt de aproape, dar eu știu din informațiile apărute în presă că este prietenul domnului Dan Voiculescu. Mai știu că domnul Codruț Sereș a fost condamnat de instanță la închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul “Hidroelectrica”.

Eu aștept în continuare de la domnul Victor Ponta să prezinte public acele dovezi certe că am fost la Grivco. Nu există aceste dovezi pentru că nu a existat o asemenea întâlnire”, precizează Iohannis într-un comunicat de presa.

Presedintele PNL ii cere premierului sa nu mai caute “persoane compromise care sa minta in numele lui” si sa se preocupe de guvernare si nu de intrigi.

“Îl rog pe domnul Victor Ponta să nu își irosească timpul încercând să găsească tot felul de persoane compromise care să mintă in numele lui. Îi reamintesc premierului că are de guvernat o țară pe care a adus-o în recesiune economică tocmai pentru că și-a ocupat timpul doar cu intrigi, în loc să fie preocupat de rezolvarea problemelor cu care se confruntă România”, a spus Iohannis.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Vă era dor de o jigodie? Uite-o!

3 Așa o fi?

4 A ales bine Reghecampf! I se spune „Gură de Aur”!

5 Poza asta spune tot...