Ponta, DEMAGOGULE, citește ASTA!

Ponta, DEMAGOGULE, citește ASTA!

România este ţara în care Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a făcut, în 2014, cele mai multe investigaţii privind utilizarea fondurilor europene, fiind urmată, la mare distanţă de Ungaria şi Bulgaria, potrivit raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut. 

În 2014, OLAF a primit cele mai multe informări din toţi anii săi de activitate, respectiv 1.417. Din surse publice au venit 458 de informări, iar 959 - din surse private, se arată în raport.

România are cele mai multe raportări din surse private dintre toate statele membre - 73 - şi alte şase din surse publice.

România este pe primul loc ca număr de investigaţii încheiate în 2014 în ceea ce priveşte folosirea fondurilor europene (36), urmată de Ungaria, cu 13 astfel de investigaţii, şi Bulgaria, cu 11.

Anul trecut, OLAF a finalizat 156 de investigaţii în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor UE, inclusiv de către ţări din afara Uniunii.

În total, OLAF a deschis anul trecut 234 de anchete, confirmând trendul ascendent din ultimii trei ani. În prezent, OLAF deschide cu 60 la sută mai multe investigaţii în medie pe an decât înainte de reorganizarea sa, în 2012.

Tot anul trecut, au fost finalizate 250 de investigaţii. Durata medie de desfăşurare a unei anchete a scăzut la 21 de luni, fiind cea mai mică din ultimii cinci ani.

Totodată, România a primit cele mai multe recomandări de la OLAF în perioada 2007 - 2014 (89). Dintre acestea, autorităţile judiciare româneşti au luat decizii în 53 de cazuri, acestea fiind de clasare a cauzei (37) şi de punere sub acuzare (16).

În 2014, OLAF a dat 397 de recomandări, de asemenea un număr record în ultimii cinci ani, autorităţilor financiare, judiciare sau administrative din ţările membre.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...