Ponta lui Vâlcov: Nu ştiu ce fapte cumplite penale aţi comis din PDL, dar ca ministru să faceţi bine

Premierul Victor Ponta i-a spus, joi, noului ministru delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, că nu ştie ce "fapte cumplite penale" a comis atunci când era primar PDL, dar speră ca acesta "să facă bine" ca ministru al PSD.

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

La începutul şedinţei de Guvern, şeful Executivului le-a spus miniştrilor că reuniunea a început după ora anunţată din cauza faptului că "după lupte seculare" s-a reuşit instalarea noul ministru al Bugetului.

În acest context, Victor Ponta i-a urat succes lui Darius Vâlcov, exprimându-şi totodată speranţa că acesta va fi un ministru PSD bun.

"Domnu' Vâlcov, vă urez mult succes, nu ştiu ce fapte cumplite penale aţi comis pe vremea când eraţi primar la PDL, sper ca ministru PSD să faceţi bine şi să lucraţi foarte bine cu doamna ministru Petrescu (Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor - n.r.) şi să asigurăm cât mai multe resurse de investiţii pentru perioada următoare, că altfel cu 0,2% din PIB o să luăm o decoraţie, dar o să oprim toată economia”, i-a spus premierul noului ministru.

Darius Vâlcov a depus, joi, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru delegat al Bugetului, în prezenţa şefului statului, a premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Traian Băsescu a amânat miercuri ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov, din cauză că premierul Victor Ponta şi-a anulat prezenţa la ceremonie, şeful statului înţelegând că şeful Executivului "ar putea să nu mai susţină propunerea" pentru ministrul Bugetului.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că nu a putut lua parte la ceremonia de investire a lui Darius Vâlcov pentru că avea programate alte întâlniri importante, dar dacă preşedintelui Băsescu îi e "drag" de el, va merge la "studioul de cinematografie Cotroceni" şi va solicita altă dată pentru învestire.

Apoi Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care îi cerea reprogramarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov joi dimieaţă.

Premierul Ponta a făcut, marţi, la începutul şedinţei de Guvern, apel la miniştri să cheltuiască până în toamnă banii alocaţi pentru inevstiţii, avînd în vedere că deficitul bugetar pe primele şapte luni este 0,2% din PIB, avertizîndu-i că în aceste condiţii creşterea economică se poate reduce.

 

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!