Ponta: O să merg la Washington pentru a mă întâlni cu secretarul american al Comerțului

Ponta: O să merg la Washington pentru a mă întâlni cu secretarul american al Comerțului

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, la începutul ședinței de guvern, că va face o vizită la Washington pentru întâlniri cu secretarul american al Comerțului și cu reprezentanți ai mediului de afaceri de peste ocean.

Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES FOTO

"O să merg la Washington pentru a avea întâlniri cu secretarul de stat al Comerțului și cu alți reprezentanți ai mediului de afaceri pe dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic România — SUA. O spun de fiecare dată: la relații excelente economice și politice și militare trebuie să avem relații și mai bune economice", a afirmat prim-ministrul.

Acesta le-a cerut membrilor Cabinetului care au atribuții în domeniile economice să înlăture "bariere administrative și birocratice", astfel încât țara noastră să fie atractivă din punct de vedere al investițiilor pentru oamenii de afaceri americani.

"Vreau să arătăm că suntem o țară în care merită să investești nu doar pentru că suntem parteneri strategici ai SUA, ci și pentru că avem o legislație și un sistem care sprijină investițiile americane", a susținut Ponta.

Potrivit unor surse politice, premierul urmează să plece în SUA marți seară, urmând să revină în România la sfârșitul acestei săptămâni.

AGERPRES/(A — autor: Doroteea Purcărea, editor: Florin Marin)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

2 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

3 VIDEO Momentul în care un lunetist ucrainean elimină mai mulți soldați ruși

4 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

5 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze