Ponta: Transmit mulțumiri persoanelor vârstnice pentru eforturile depuse astfel ca tinerii să se bucure de un stat modern

Ponta: Transmit mulțumiri persoanelor vârstnice pentru eforturile depuse astfel ca tinerii să se bucure de un stat modern

Premierul Victor Ponta mulțumește persoanelor vârstnice pentru eforturile depuse de-a lungul vieții pentru ca tinerii să se bucure de un stat modern și subliniază că nu se poate vorbi despre o Românie corectă "dacă nu ne respectăm valorile și dacă nu facem totul pentru a ne asigura că nimeni nu este marginalizat".

"Transmit, în numele Guvernului României, tuturor persoanelor vârstnice, mulțumiri pentru eforturile pe care le-au depus de-a lungul vieții astfel încât tinerii de astăzi, dar și generațiile viitoare, să se bucure de un stat modern. Cei aflați astăzi la vârsta înțelepciunii sunt românii care timp de zeci de ani au contribuit la construcția unei industrii românești moderne, la construcția unei infrastructuri la standarde cât mai înalte, la construcția unor instituții care să pună pe primul plan interesul tuturor cetățenilor. Regret nespus că, de multe ori, aceste eforturi nu au fost apreciate la justa lor valoare", se arată în mesajul premierului transmis cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Ponta spune că atât prin măsurile de majorare a veniturilor pensionarilor, cât și prin măsuri conexe de sprijin, Executivul a încercat să acorde respectul cuvenit vârstnicilor.

"De aceea, am decis că este inacceptabil să nu fie indexate pensiile, așa cum prevede legea, sau să fie reținuți bani, pentru servicii publice, de la cei care nu își permit, pentru a da doar câteva exemple. De aceea am considerat necesară aplicarea unor măsuri precum redeschiderea unora dintre spitalele închise în anii trecuți, blocarea creșterii prețurilor la gaze pentru consumatorii individuali, scăderea TVA la pâine, majorarea cuantumului ajutorului de încălzire, suplimentarea fondurilor pentru plata medicamentelor compensate sau amnistierea fiscală a pensionarilor, printre altele. Această guvernare va continua să depună eforturile necesare, astfel încât seniorii României, o adevărată sursă de înțelepciune și bună-cuviință să primească rolul pe care îl merită în societate, conchide Victor Ponta.

AGERPRES/(AS — autor: Doroteea Purcărea, editor: Cristina Tatu)

Citește și:
Ziua internațională a vârstnicilor


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa