Ponta va accepta invitații la dezbateri televizate cu contracandidații săi

Ponta va accepta invitații la dezbateri televizate cu contracandidații săi

Premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidențiale, a afirmat, miercuri, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV, că va accepta invitații la dezbateri televizate cu ceilalți contracandidați și a adăugat că pentru turul doi al alegerilor a propus trei teme de discuții.

''Pentru primul tur oricine face un format rațional (n.r. — ar accepta propunerea de participare la dezbateri televizate)... Pentru că vă dau un exemplu: am fost chemat la Televiziunea Publică de domnul Tănase (Stelian Tănase, directorul general al TVR — n.r.) să port o dezbatere cu domnul candidat Rotaru (Constantin Rotaru, candidat PAS — n.r.). Cu tot respectul pentru domnul candidat Rotaru, nici nu îl cunosc ca să fiu sincer, cred că dacă facem un format în care până la urmă, într-un fel sau altul, toți cei 14 candidați, că nu este unul mai sus și unul mai jos, dacă toți au aceleași drepturi, evident că voi participa. Mai departe, în turul doi, unde, sigur, va fi mult mai simplu decât cu 14 cu doi candidați, eu am propus cel puțin trei dezbateri. O dezbatere pe politică externă, securitate națională — că asta face președintele României, mai puțin dă pensii și salarii, cum am văzut că se promite — o a doua dezbatere legată de sistemul constituțional, inclusiv de justiție — și voi fi încântat să discut, eventual, cu dl Iohannis despre procesele pe care dânsul le are, și văd că le amână, cu ANI (Agenția Națională de Integritate — n.r.). Eu nu am niciun proces, deci pot doar să discut despre asta. Și în al treilea rând, despre rolul președintelui în a susține politicile guvernului, politicile economice. Deci, minim trei dezbateri'', a spus Ponta.

El a mai declarat că, în opinia sa, candidații ar trebui să meargă la principalele posturi de televiziune de știri.

''E un angajament, ca principalele posturi de televiziune de știri, unele sunt mai apropiate de, nu știu, de un candidat, altele sunt mai critice cu alt candidat, cu atât mai mult cred că trebuie să mergem la toate. Și la cele care, nu știu, mă critică mai tare, și la cele care critică mai tare contracandidatul sau contracandidata mea. Până la urmă, toți telespectatorii acestor posturi de televiziune (...) sunt cetățeni români și au dreptul să-și vadă măcar în turul II, dacă în turul I va fi mai dificil, posibilii candidați'', a adăugat Victor Ponta.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina