Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Paris, unde urmează să se întâlnească cu omologul său, Francois Hollande

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a ajuns marți la Paris unde efectuează o vizită oficială.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Șeful statului român va fi primit la Palatul Elysee, la ora 14,00 (ora României), de omologul său francez, Francois Hollande, cu care va avea convorbiri tete-a-tete, un dejun de lucru și cu care va susține o declarație comună de presă.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis va avea convorbiri oficiale cu președintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, iar apoi cu președintele Adunării Naționale, Claude Bartolone.

La ora 20,30 (ora României), la sediul Ambasadei României în Republica Franceză, șeful statului se va întâlni cu reprezentanți ai comunității românești din Franța.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, înainte de a pleca în vizită oficială în Franța, că va discuta cu liderii de la Paris despre relațiile româno-franceze, dar și teme de actualitate precum combatarea terorismului sau situația din Ucraina.

Iohannis a precizat că este o vizită pe care o efectuează la invitația președintelui Francois Hollande.

"Vreau să subliniez, prin această vizită, importanța pe care țara noastră o acordă consolidării parteneriatului strategic cu Franța, un membru foarte important al Uniunii Europene cu care avem relații bilaterale foarte bune. (...) Avem relații româno-franceze care depășesc cadrul unui parteneriat simplu, chiar al unui parteneriat strategic. Avem în domeniul culturii, educației, cercetării, relații multiple foarte bune. Francofonia, de asemenea, constituie o zonă de parteneriat foarte importantă. Vom discuta toate aceste lucruri, chestiuni legate de Uniunea Europeană și, desigur, chestiuni de actualitate, cum ar fi combaterea terorismului și situația din Ucraina", a spus Klaus Iohannis, în declarația făcută la plecarea spre Paris.

Din capitala Franței, președintele Klaus Iohannis va merge la Bruxelles, pentru a participa joi la summit-ul Partidului Popular European și la reuniunea Consiliului European.

La Bruxelles, șeful statului se va întâlni cu președintele PPE, Joseph Daul, va participa la summit-ul PPE, la reuniunea informală a Consiliului European, la dejunul de lucru separat al șefilor de stat sau de Guvern, urmând ca, la final, să susțină o declarație de presă.

Din delegația care îl însoțește pe președintele Klaus Iohannis în deplasarea externă fac parte consilierii prezidențiali Cosmin Marinescu, Andrei Muraru, George Scutaru, Leonard Orban, Simina Tănăsescu, Dan Mihalache, precum și purtătorul de cuvânt al președintelui, Tatiana Niculescu Bran și consilierul personal al șefului statului, Mihai-Răzvan Ungureanu.

AGERPRES/ (editor: Vicențiu Purcărea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

3 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 DOCUMENT / Singurele secții unde a câștigat Viorica Dăncilă în Iași sunt cele în care au votat pușcăriașii!

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend