Procurorul-general Tiberiu Niţu, din nou slugă la Antena3

Procurorul-general Tiberiu Niţu, din nou slugă la Antena3

Tiberiu Nițu se pune din nou în genunchi la Antena3. Făcând pe consultantul juridic al acestei oficine specializate în manipulare şi dezinformare.

Într-un răspuns pentru Antena 3, deși apără imunitatea lui Traian Băsescu din timpul mandatului de președinte al României, Tiberiu Niţu subliniază că Traian Băsescu rămâne fără apărare după terminarea mandatului. 

Tiberiu Nițu susține că Traian Băsescu se bucură de imunitate în fața oricărei fapte penale. Însă, după terminarea mandatului, președintele poate fi cercetat, pentru că nicio faptă penală nu se prescrie în cazul președintelui, ci, în cei zece ani de mandat dosarele rămân în așteptare și se redeschid după terminarea mandatului. 

"Întrucât nu există o dispoziţie legală care împiedică desfăşurarea actelor de procedură penală, devin incidente dispoziţiile art. 128 alin. I din Codul penal anterior, respectiv art. 156 din actualul Cod penal, operând suspendarea cursului termenului de prescripţie a răspunderii penale pe toată durata în care operează imunitatea, prescripţia reluându-şi cursul la momentul încetării cauzei care a împiedicat efectuarea de acte de procedură, respectiv la încheierea mandatului de preşedinte", arată procurorul general al României, Tiberiu Nițu. Răspunzând, a câta oară, unei solicitări transmise de Antena3. Chiar nu ia nimeni poziţie în legătură cu aceste acte de prostituţie intelectuală la care se dedă procurorul-general al României?

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

2 Telenovelele Bucureștiului / O femeie de serviciu din Capitală a moștenit 2,5 milioane euro de la un afacerist d…

3 Documente senzaţionale CIA de la Budapesta, din 1989: imaginea despre o anume Românie

4 Stenograme DIICOT – 10 August. Indicativul „Inima” a dat toate ordinele: „Dă drumul la tun! Domnule, tu nu ai …

5 Luis Lazarus, coronasceptic declarat, internat la Spitalul Universitar cu Covid / Ce spunea realizatorul TV desp…