REMEMBER/Cum i-a frânt un testicul destinul politic lui Adrian Năstase

REMEMBER/Cum i-a frânt un testicul destinul politic lui Adrian Năstase

În cartea sa "Cele două Românii" lansată  în urmă cu câteva luni, după noul stagiu la Jilava, Adrian Năstase s-a  lăsat dus de val şi a făcut o afirmaţie extrem de gravă. Care a trecut aproape neobservată. El lasă să se înţeleagă că dacă acel accident nu ar fi avut loc, şefii serviciilor secrete din România s-ar fi implicat altfel în campania electorală şi în rezultatul alegerilor. Se întreabă oare cineva în ce ţară trăiam acum dacă ajungea Năstase preşedinte?

"Una dintre temele delicate, in ianuarie 2004, a fost vanatoarea la care a fost ranit Ilie Sarbu. Au fost multe speculatii pe tema aceasta. Nu vreau sa le comentez. Oricum, pentru orice vanator, faptul ca tot snopul de alice a lovit grupat, intr-un cerc de 10 cm, dovedeste ca focul de arma s-a declanșat, prin accident, de la o distanță de cel mult un metru. In discutiile mele de la partid am observat ca ceea ce a socat mai mult decat ranirea lui Ilie Sarbu a fost “formula vanatoreasca”. Cred ca asta i-a deranjat mai mult pe unii dintre cei care au comentat. Eu vorbesc, in principal, de Timofte, Talpes, Fulga, Gioni Popescu, care au fost acolo. Destinul e ciudat. Poate ca, daca dupa vanatoare ar fi avut loc masa obisnuita (si discutia inevitabila…), istoria anului 2004 s-ar fi scris altfel", a scris Adrian Nastase.

Cum s-a ascuns de ochii presei accidentul

In a treia zi de Craciun, scria la acel moment adevărul.ro , preotul Sarbu plecase la ucis iepuri, insotit de alti demnitari. In mai putin de 24 de ore dupa accidentul suferit la vanatoare, Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii, a fost supus la doua interventii chirurgicale. Prima operatie s-a facut sambata in jurul orei 17. Diagnosticul cu care a fost internat demnitarul in Spitalul de Urgenta din Capitala a fost "plaga impuscata cu alice in regiunea inghinala stanga, cu contuzie musculara superficiala si distrugere tegumentara de 80 de centimetri patrati", adica aproximativ suprafata unei palme fara degete. Ieri dimineata, o echipa medicala complexa, condusa de seful clinicii de chirurgie plastica de la Spitalul de Urgenta, prof. dr. Ioan Lascar, a efectuat o interventie de reconstructie pentru curatarea ranilor si scoaterea alicelor. Dr. Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al spitalului, a precizat ca, "atunci cand rana va fi vindecata, ministrului i se va pune o grefa de piele pentru refacerea regiunii distruse". In prezent, starea de sanatate a pacientului este buna, iar functiile vitale sunt in parametrii normali. Cu toate ca oficial se spune ca rana este in zona inghinala, surse din spital ne-au declarat ca, in urma acestui accident, ministrul a ramas fara un testicul si de aceea a fost nevoie si de o interventie de chirurgie plastica. Oricum, secretomania din Spitalul de Urgenta asupra acestui subiect este atat de mare incat, atunci cand ministrul a ajuns in spital, nu au fost anuntati nici macar chirurgii care erau de garda, in sala intrand o alta echipa operatorie, "atent" selectionata.

Sambata seara, singurul care a dat informatii despre starea sanatatii lui Ilie Sarbu a fost Ovidiu Branzan, ministrul Sanatatii, care l-a vizitat la spital imediat dupa prima operatie. Tot sambata seara, la spital au venit si sotia ministrului si fiica acestuia, Daciana Sarbu, secretar de stat in Ministerul Educatiei. Ilie Sarbu a fost internat sambata dupa-amiaza in spital. El a fost adus cu o ambulanta de la Contesti Dambovita, unde a participat la o partida de vanatoare. Ministrul Agriculturii era intr-o companie ultraselecta. Se pare ca la actiune erau prezenti primul-ministru Adrian Nastase, seful administratiei prezidentiale, Ioan Talpes, si directorul general al Romsilva, Ion Dumitru. Era ultima vanatoare organizata in acest an la iepuri in padurea Bolovani, din Ocolul silvic Racari, Fondul 33 de vanatoare numit Cornatelu. Neatent, Ilie Sarbu ar fi scapat arma din mana. Aceasta s-a descarcat la atingerea solului si alicele i-au patruns ministrului in zona inghinala si in sold. Langa Sarbu se afla doar soferul sau. Acesta l-a urcat intr-o masina de serviciu si l-a dus pana la spitalul din Targoviste, unde ministrul a cerut sa nu fie inregistrat. Demnitarul a primit primul ajutor in ambulanta care il transporta spre Bucuresti si a fost constient tot timpul drumului pana la Spitalul de Urgenta. Intr-un comunicat al IGP se arata ca vanatoarea la care a participat ministrul Ilie Sarbu a fost organizata in baza unei autorizatii colective emise de Directia Silvica Targoviste. Vinovat de cele intamplate ar fi doar Sarbu, care nu si-a asigurat arma, aceasta cazandu-i din mana si descarcandu-se accidental. Ilie Sarbu este detinator legal de arma si are permis de vanatoare. Se stie ca ministrul Ilie Sarbu a fost preot. El mai are si acum harul duhovnicesc primit la hirotonisire. Ce cauta, oare, a treia zi de Craciun, mai exact in ziua praznicului Sfantului Arhidiacon Stefan, cu arma in mana prin padurile Dambovitei la ucis de iepuri? Sarbu s-a mai jucat o data cu calendarul cand a mutat cu cateva saptamani termenul de prohibitie la vanatoarea de ursi. Arma cu care s-a ranit Ilie Sarbu va fi expertizata Arma cu care s-a accidentat ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, precum si munitia aferenta vor fi supuse unei expertize, informeaza un comunicat al IGP. O echipa formata din reprezentanti ai Parchetului Tribunalului Dambovita, ai Serviciului independent arme, explozivi, substante toxice al IGP, precum si ai Inspectoratului de Politie al Judetului Dambovita a stabilit circumstantele producerii accidentului de vanatoare in care a fost implicat Sarbu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...