RESPECT!/Peste 1.000 de români așteaptă să voteze în Torino. Coada se întinde pe aproximativ doi kilometri/PSD nu are reprezentant în secţia de vot (VIDEO)

RESPECT!/Peste 1.000 de români așteaptă să voteze în Torino. Coada se întinde pe aproximativ doi kilometri/PSD nu are reprezentant în secţia de vot (VIDEO)

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Peste 1.000 de români stau la coadă să voteze în Torino. La primele ore ale dimineții, coada se întindea deja pe aproximativ 2 kilometri.

Anca Manolea, o jurnalistă din Torino, a declarat pentru B1 TV că situația de la Torino este ”destul de dezastruasă” și că oamenii se află în fața singurei secții de votare din oraș încă de la ora 5 dimineața.

”Situația este destul de dezastroasă. Este deja o coada de un kilometru jumătate sau doi, oamenii sunt la coadă de la ora 5 dimineață. Există o singură secție. Sunt mult mai mulți oameni decât în primul tur. Problema principală este că avem doar o secție de vot, iar în Torino sunt 50.000 de români, dar vin să voteze români și din alte zone. În medie votează aproximativ 50 de persoane la 12 minute. Sunt cinci persoane, în loc de tre,i care conpletează datele pe listele suplimentare, dar nu este de ajuns. Lumea la prezidențiale vrea să voteze pentru că este interesată de ce se întâmplă acasă, de aceea sunt destul de activi la alegerile prezidențiale. De la ora 5, s-au mobilizat, sunt determinați, vor să stea la coadă, vor să-și exercite acest drept constituțional și nu cred că vor ceda prea ușor”, a spus Anca Manolea.

La Paris, unde sunt amenajate două secții de votare, la deschiderea secțiilor sute de oameni erau deja la coadă. Alexandru Urdaș, coordonator al Ligii Studenților din Franța, aflat la Paris, a spus că în fața secțiilor de votare s-au format două cozi, la una dintre acestea aflându-se aproximativ 800 de oameni, iar la cealaltă peste 1.000 de persoane. ”Cam 800 de oameni sunt la coada mai mică și peste o mie la cealaltă. 800 coada mai mică și peste o mie. Poliția e cu noi, e liniște, a început ploia. Toată lumea este foarte motivată”, a declarat Urdaș, potrivit Mediafax.

Zeci de români din străinătate s-au așezat la coadă încă de sâmbătă seară, pentru a putea vota în turul doi al alegerilor prezidențiale, mulţi dintre ei venind de la sute de kilometri, cu autocare închiriate, în oraşele unde sunt organizate secţii de votare.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, românii din străinătate au ieşit la vot în număr record. În mai multe capitale europene, cozile au fost uriaşe, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

În străinătate sunt amenajate 294 de secții de votare la care românii pot vota la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...