REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE: Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Covasna, cu 77% - numărătoare paralelă PNL

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE: Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Covasna, cu 77% - numărătoare paralelă PNL

Numătoarea paralelă a ACL a voturilor din fiecare judeţ confirmă rezultatele primelor exit-poll-uri şi declaraţiile politicienilor privind rezultatele alegerilor prezidenţiale.

În Alba Iulia, Iohannis a obţinut 71,46% din voturi, la Şugag - 91,33% - numărătoare paralelă ACL

Candidatul ACL, Klaus Iohannis , a câştigat alegerile în municipiul Alba Iulia, cu 71,46% din voturi, potrivit numărătorii paralele realizate de ACL Alba, în timp ce în localitatea Şugag el a obţinut 91,33% din voturi, trasmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit numărătorii paralele realizate de ACL Alba, după centralizarea rezultatelor din toate secţiile de vot din municipiul Alba Iulia, Klaus Iohannis a obţinut 71,46% din voturi, iar Victor Ponta 28,54%.

Conform aceleiaşi numărători paralele, Klaus Iohannis a mai câştigat şi în oraşele Baia de Arieş cu 57,32%, Zlatna - 61%, Câmpeni - 61,42%, Cugir - 59,02% şi Ocna Mureş - 67,39%.

Scoruri ridicate a obţinut candidatul ACL în Şugag - 91,33%, Rimetea - 89,44%, Avram Iancu - 82,61%, Pianu - 80,27% şi Cergău 80,74%.

Numărătoarea ACL se apropie de final la nivelul judeţului, fiind aşteptate rezultatele din ultimele localităţi.

Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Sibiu, cu aproape 80 % din voturi - numărătoare finală ACL

Candidatul ACL Klaus Iohannis a obţinut 79,51 la sută din voturile exprimate în judeţul Sibiu, iar Victor Ponta 20,49 %, potrivit numărătorii paralele a voturilor, realizată în toate secţiile de votare din judeţ de către reprezentanţii ACL Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit numărătorii paralele a voturilor, efectuată duminică seară de către reprezentanţii ACL Sibiu, Klaus Iohannis a obţinut în judeţ 79,51% din voturi, iar Victor Ponta 20,49%.

Candidatul ACL a fost votat de 199.416 persoane, iar Victor Ponta de 51.395 de sibieni.

În municipiul Sibiu, unde Klaus Iohannis este primar de 14 ani, candidatul ACL a obţinut 81,71% din voturile exprimate, în timp ce Victor Ponta a obţinut 18,29%.

Şi în Mediaş, cel de-al doilea municipiu din judeţ, Klaus Iohannis a cîştigat alegerile cu 78,34%.

În judeţul Sibiu, au fost organizate 370 de secţii de votare, din care 105 în municipiul Sibiu (inclusiv Păltiniş) şi 42 în municipiul Mediaş.

Potrivit Biroului Electoral Central, în judeţul Sibiu s-au prezentat la vot 66,61% din alegătorii înscrişi pe listele permanente.

Iohannis a câştigat la Târgu Mureş cu 71,40%, iar în judeţ cu 68,80% - numărătoare ACL

Klaus Iohannis a câştigat în municipiul Târgu Mureş cu 71,40%, iar în judeţ a obţinut 68,80% din voturi, potrivit numătorii finale a ACL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor anunţate de senatorul PDL de Mureş Marius Paşcan, în urma numărătorii ACL, Klaus Iohannis a obţinut la Târgu Mureş 55.241 de voturi, respectiv 71,40%, în timp ce candidatul PSD, Victor Ponta, a primit 22.107 voturi, adică 28,85%.

În judeţul Mureş, Iohannis a câştigat cu 68,80%, adică 189.910 voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 31,20% din sufragii, respectiv 86.237 de voturi.

Prezenţa la vot în judeţul Mureş a fost de 58,06 la sută, fiind amenajate 569 de secţii de votare.

Iohannis a câştigat cu 69% în municipiul Oradea - numărătoare paralelă parţială a ACL

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 69% din voturi în municipiul Oradea, arată numărătoarea paralelă realizată de ACL Bihor după centralizarea rezultatelor din jumătate din secţiile de votare din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"După centralizarea voturilor de la jumătate din cele 143 de secţii de votare din Oradea, Klaus Iohannis are 69%, iar Victor Ponta 31%", a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul Oradiei, Ilie Bolojan , care este şi preşedintele PNL Oradea.

Potrivit acestuia, prezenţa la vot în al doilea tur de scrutin a fost cu 25% mai mare decât la primul tur.

"În Oradea s-au prezentat azi (duminică - n.r.) la urne 61% dintre cetăţenii cu drept de vot, iar în judeţ prezenţa a fost de 62%", a spus Bolojan.

"Din datele pe care le avem de la primele secţii de votare rezultă că este o diferenţă consistentă în favoarea domnului Klaus Iohannis, care este într-adevăr preşedintele orădenilor indiferent ce se va întâmpla în această noapte", a adăugat primarul Oradiei.

Iohannis câştigă în judeţul Suceava cu 51,37 la sută - numărătoare paralelă ACL

Candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Suceava, obţinând 51,37 la sută din voturi, potrivit numărătorii paralele a ACL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit numărătorii paralele a ACL, în judeţul Suceava, Klaus Iohannis a câştigat 51,37 la sută din voturi, iar Victor Ponta a fost votat de 48,63 la sută dintre suceveni.

Astfel, Klaus Iohannis a fost votat de 168.951 suceveni, în timp ce Victor Ponta a primit 160.373 voturi în judeţul Suceava.

Rezultatul a fost confirmat şi de numărătoarea paralelă a PSD.

Prezenţa la vot în judeţul Suceava la cel de-al doilea tur de scrutin a fost de 57,4 la sută, după ce 333.312 suceveni s-au prezentat la urne, faţă de o participare de 48, 69 la sută în primul tur de scrutin şi de 56,76 la sută la al doilea tur de scrutin de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Circa două sute de tineri din ACL participă la ora transmiterii acestei ştiri la un marş de bucurie pe străzile municipiului Suceava.

Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Covasna, cu 77% - numărătoare paralelă PNL

Klaus Iohannis a obţinut 77% din voturi în judeţul Covasna, în timp ce Victor Ponta are 23%, conform numărătorii paralele realizate de PNL Covasna, după centralizarea datelor din peste 70% din secţiile de votare din judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După centralizarea datelor din peste 70% din secţiile de votare din judeţ, conform numărătorii paralele a PNL Covasna, Klaus Iohannis a câştigat alegerile în acest judeţ, cu 77% din voturi, în timp ce Victor Ponta are 23%, a declarat, duminică seară, preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu .

"Vreau să-i felicit pe concetăţenii noştri români şi maghiari care s-au prezentat la vot într-un număr mult mai mare decât în primul tur, când au fost doi candidaţi etnici maghiari. Cred că suntem pe primul loc în ţară ca procent de voturi pentru Klaus Iohannis", a mai spus liderul PNL Sfântu Gheorghe.

Guruianu consideră că rezultatul nu poate să se schimbe semnificativ după finalizarea numărătorii în toate secţiile de votare.

În judeţul Covasna, prezenţa la vot la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a fost de 49,87%.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro